Kevin Spacey: Oamenii au nevoie de copaci, de pădure, de aerul curat pentru a trăi (video)

Campania "Natura vorbeşte" trage un semnal de alarmă pentru protejarea mediului înconjurător, cu speranţa că oamenii îşi vor schimba comportamentul faţă de natură. Kevin Spacey interpretează rolul Pădurii.
Pădure
Pădure (Pixabay.com)

Campania ''Natura vorbeşte'' şi-a propus o serie de filme scurte în care personajele principale sunt elementele esenţiale din natură, care vor vorbi despre prevenirea dezastrelor ecologice asupra planetei.

Conservation International a lansat campania "Natura vorbeşte" prin care transmite un mesaj puternic oamenilor: Natura nu are nevoie de oameni, dar oamenii au nevoie de natură.

Filmele ce atrag atenţia asupra pericolelor la care este supusă natura, şi de care oamenii de multe ori nu îşi dau seama, sunt: Mother Nature (Mama Natură), Home (Acasă), Ocean (Oceanul), Water (Apa), Ice (Gheaţa), Rainforest (Pădurea Tropicală), Soil (Solul), Coral Reef (Recife de corali), Flower (Floarea), Redwood (Pădurea de conifere).

Natura vorbeşte prin vocile unor actori celebri, care s-au alăturat acestei cauze nobile: Julia Roberts, Reese Whiterspoon, Harrison Ford, Liam Neeson, Kevin Spacey, Edward Norton, Penelope Cruz, Robert Redford, Ian Somerhalder şi Lupita Nyongo.

Pădurea este foarte importantă pentru oameni, ea are un rol esenţial în menţinerea vieţii, purifică aerul atmosferic, îmbogăţindu-l în oxigen şi, totodată, înfrumuseţează şi înnobilează peisajul, oferindu-ne privelişti încântătoare. Pădurile creează condiţii excelente pentru destindere şi refacerea capacităţii fizice, psihice şi intelectuale.

În acest episod, Kevin Spacey ne atenţionează în numele pădurii: Oamenii au nevoie de aerul pe care îl purifică arborii pentru a trăi şi respira într-un mediu curat. Oamenii nu ştiu nimic despre viaţa unui copac, cât trăieşte şi cât suferă pentru a-i ajuta. Fiinţele umane au devenit barbare, defrişând păduri întregi fără să se gândească la repercursiuni.

De multe ori, oamenii nu înţeleg ce înseamnă o pădure

În prezent este distursă 80% din suprafaţa acoperită de păduri a Terrei. Asta înseamnă că pământul a rămas cu doar 20% din cantitatea sa iniţială de păduri. În Amazon, una dintre ultimele zone cu păduri virgine de pe glob se taie 2.000 de copaci pe minut, conform experţilor.

Totodată, potrivit Greenpeace, în România dispar 3 ha de pădure pe oră.

Tăierea abuzivă a copacilor duce la inundaţii, alunecări de teren şi alte catastrofe care au lovit pământul în ultimii ani. Oamenii trebuie să facă ceva pentru a opri exploatarea abuzivă a pădurii!

Protejarea naturii, a pădurilor şi a ecosistemelor este responsabilitatea tuturor! Protejând natura, protejăm viaţa!

Pădure tropicală
Pădure tropicală (Pixabay.com)