O întreagă pădure plantată ca să împiedice deşertificarea a ajuns lemn de foc

Stop defrişărilor.
Stop defrişărilor. (Greenpeace)

O pădure plantată ca să împiedice deşertificarea a ajuns lemn de foc! Din cele peste 1200 de hectare cu arbori, o treime sunt acum doar cioturi. Pădurea, plantată în 2009, a fost păzită cum trebuie până în 2015, când a expirat contractul cu firma care trebuia să aibă grijă de copaci, relatează Digi24.

În localitatea Daneţi din judeţul Dolj pădurea de salcâm, plantată în urmă cu nouă ani şi care ar fi trebuit să fie o perdea împotriva deşertificării, arată acum ca o întindere de cioturi. În total, peste 400 de hectare de pădure au dispărut fără urmă.

Simplificând foarte mult, copacii trebuiau să fixeze umezeala în sol şi să elibereze în pământ substanţele de care au nevoie celelalte plante. În plus, ar fi prevenit şi spulberarea solului fertil de către vânt.

Primarul comunei recunoaşte că situaţia i-a scăpat de sub control, după ce a fost arestat pentru abuz în funcţie. A stat un an după gratii şi nimeni n-a mai ţinut în frâu Primăria.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne