Justiţia, în zodia PSD. Tudose: Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic

De la propunerile prezentate de ministrul Tudorel Toader până la a vorbi despre legile justiţiei e o cale lungă, a reacţionat premierul Mihai Tudose, pe fundalul nemulţumirilor din spaţiul public.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat punctul său de vedere legat de modificarea legilor justiţiei, însă mai e "cale lungă" până la adoptarea proiectului, a declarat joi seară, la Antena 3, premierul Mihai Tudose, în plin scandal monstru, declanşat de colegul său, care a antrenat nemulţumirea Ministerului Public, DNA, DIICOT, CSM şi Preşedinţiei.

"Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic. Domnul Tudorel Toader a ieşit într-o conferinţă şi a prezentat ceea ce a reieşit din punctul de vedere al domniei sale din consultările cu cei implicaţi. De aici până la a vorbi despre legile justiţiei e o cale lungă, fiindcă acel pachet propus va trebui să primească nişte avize, de la Consiliul Superior al Magistraturii, de exemplu. Practic, a început de-abia acum dezbaterea publică efectiv, iar când aceste lucruri se vor încheia, vor veni cu ele în guvern. Acolo vom lua o decizie în funcţie de poziţia publică exprimată de către români, de tipul de avize de la cei care trebuie să dea avizele. Până atunci mai e", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Premierul a dat asigurări că legile justiţiei vor fi modificate printr-un proiect de lege, şi nu prin ordonanţă de urgenţă.

"Eu cred că în câteva săptămâni. CSM va da aviz, că e pozitiv, că e negativ, că e cu observaţii, să-l vedem. Între timp, trăim într-o democraţie exemplară, toată lumea se manifestă, şi nu-s deloc ironic, toată lumea se manifestă, toată lumea îşi spune păsul. Este absolut în regulă, ne va ajuta să ne facem o imagine, o idee despre ceea ce doreşte ţara. Pe baza acestei imagini, a acestei transparenţe, vom lua şi noi o decizie în Guvern şi vă asigur că va fi ziua, nu noaptea. Va fi un proiect de lege care va fi trimis la Parlament. Am spus-o la învestitură, că n-o să vedeţi ordonanţe pe această temă în acest guvern", a precizat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne