Justiţia, în zodia PSD. Tudose: Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic

De la propunerile prezentate de ministrul Tudorel Toader până la a vorbi despre legile justiţiei e o cale lungă, a reacţionat premierul Mihai Tudose, pe fundalul nemulţumirilor din spaţiul public.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat punctul său de vedere legat de modificarea legilor justiţiei, însă mai e "cale lungă" până la adoptarea proiectului, a declarat joi seară, la Antena 3, premierul Mihai Tudose, în plin scandal monstru, declanşat de colegul său, care a antrenat nemulţumirea Ministerului Public, DNA, DIICOT, CSM şi Preşedinţiei.

"Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic. Domnul Tudorel Toader a ieşit într-o conferinţă şi a prezentat ceea ce a reieşit din punctul de vedere al domniei sale din consultările cu cei implicaţi. De aici până la a vorbi despre legile justiţiei e o cale lungă, fiindcă acel pachet propus va trebui să primească nişte avize, de la Consiliul Superior al Magistraturii, de exemplu. Practic, a început de-abia acum dezbaterea publică efectiv, iar când aceste lucruri se vor încheia, vor veni cu ele în guvern. Acolo vom lua o decizie în funcţie de poziţia publică exprimată de către români, de tipul de avize de la cei care trebuie să dea avizele. Până atunci mai e", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Premierul a dat asigurări că legile justiţiei vor fi modificate printr-un proiect de lege, şi nu prin ordonanţă de urgenţă.

"Eu cred că în câteva săptămâni. CSM va da aviz, că e pozitiv, că e negativ, că e cu observaţii, să-l vedem. Între timp, trăim într-o democraţie exemplară, toată lumea se manifestă, şi nu-s deloc ironic, toată lumea se manifestă, toată lumea îşi spune păsul. Este absolut în regulă, ne va ajuta să ne facem o imagine, o idee despre ceea ce doreşte ţara. Pe baza acestei imagini, a acestei transparenţe, vom lua şi noi o decizie în Guvern şi vă asigur că va fi ziua, nu noaptea. Va fi un proiect de lege care va fi trimis la Parlament. Am spus-o la învestitură, că n-o să vedeţi ordonanţe pe această temă în acest guvern", a precizat Tudose.