Jurnalist de la Digi 24 concediat pentru o postare critică la adresa lui Ponta

Cristi Citre.
Cristi Citre. (Reporter Virtual)
Loredana Diacu
16.07.2014

Jurnalistul Cristi Citre de la postul de televiziune Digi 24 a fost concediat după ce a publicat pe contul său de Facebook un comentariu în care îl critica pe premierul Victor Ponta.

Contactat de reportervirtual.ro, Citre a relatat că marţi, la o zi după ce a postat pe Facebook un comentariu legat de premier, întrebându-se dacă „mai are cineva vreo îndoială că omul e bolnav, nesimţit şi fără discernământ”, a fost chemat de redactorul-şef Cosmin Prelipceanu, care i-a transmis că „a sărit calul pe Facebook". Prepeliceanu i-ar mai fi explicat lui Citre că "jurnaliştii nu au dreptul la opinii" şi i-a transmis că, din acel moment, colaborarea s-a încheiat.

Redăm postarea lui Citre pe Facebook, scrisă după ce preşedinţia a difuzat înregistrarea discuţiilor pe tema reducerii CAS purtate la Cotroceni de şeful statului cu tandemul Ponta & Ioana Petrescu.

"Mai are cineva vreun dubiu că omul e bolnav, nesimţit şi fără discernământ? Că îşi bate joc, că îţi râde în faţă, că te minte fără să clipească? După ce azi la Cotroceni îşi curăţa scamele de pe sacou şi îşi dădea ochii peste cap de plictiseală, după ce că a dovedit că este un habarnist total în materie de economie, iată ce declara Victor Ponta (la RTV, ofcourse):

'L-am văzut nervos, transpirat, roşu la faţă. La aşa-zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpâneşte termenii economici. E o catastrofă.'

Prepeliceanu i-ar mai fi explicat lui Citre că "jurnaliştii nu au dreptul la opinii"

'Eu îl cunosc foarte bine pe domnul Băsescu şi ştiam că astăzi mă va evita şi că va încerca să îşi canalizeze atenţia spre doamna Petrescu. I-am spus şi înainte că nu are curaj să vorbească cu mine. (...) Dar a făcut faţă foarte bine şi a răspuns argumentat'", a afirmat Ponta, citat de Citre, care nu s-a putut abţine să remarce (la fel ca întreaga ţară), că Ponta a minţit sfruntat, atât el cât şi Ioana Petrescu dovedindu-se incapabili (sau deloc dornici) să explice cum va fi compensată reducerea CAS.

Citre a mai declarat că i se pare aberant ca unui jurnalist să i se interzică exprimarea opiniilor, mai ales când acestea sunt argumentate.

"Mie mi se pare o limitare a dreptului la liberă exprimare, care este prezent în Constituţie la articolul 30 şi despre care se spune că este inviolabil. Îmi pare rău, dar eu unul nu pot să accept o asemenea limitare. Şi nu vorbesc despre talibanism, ci despre presă. Presa ar trebui să fie exact expresia libertăţii de exprimare”, a declarat jurnalistul, 'vinovat' că a scris pe contul său de Facebook ceea ce a observat o ţară întreagă, şi anume că premierul a minţit (din nou), iar ministrul de Finanţe are 'suflet' ("susţin din suflet măsura reducerii CAS", i-a spus Ioana Petrescu lui Băsescu), nu şi argumente pentru reducerea CAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor