Irina Begu, sfertfinalistă la Hobart! Monica Niculescu, la un pas de finala probei de dublu (WTA)

Begu s-a calificat în sferturile de simplu după victoria în faţa rusoaicei Ana Blinkova, iar Monica, alături Zhaoxuan Yang (China), sunt semifinaliste după ce au dispus de cuplul Raluca Olaru/Galina Voskoboeva.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu. (Getty Images)

Irina Begu (28 ani, 76 WTA) a obţinut o nouă victorie, miercuri, la turneul WTA “Hobart Internaţional”, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Tenismana noastră a trecut în trei seturi de rusoaica Ana Blinkova (20 ani, 96 WTA), cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 6-2, după o partidă maraton ce a durat două ore şi 37 de minute.

Irina şi-a asigurat un cec în valoare de 6.175 dolari, respectiv 60 de puncte WTA, urmând să primească în continuare replica Annei Karolina Schmiedlova (24 ani, 77 WTA) din Slovacia, care a trecut la rândul ei de belgianca Alison van Uytvanck (cap de serie numărul opt), cu 6-3, 6-2. În duelurile directe dintre cele două sportive Schmiedlova conduce 3-2.

Într-un alt meci, pe tabloul de dublu a competiţiei, Monica Niculescu şi chinezoaica Zhaoxuan Yang s-au calificat în careul de aşi, după victoria cu 6-1, 6-4 înregistrată în faţa cuplului româno-kazah Raluca Olaru/Galina Voskoboeva. Partida a durat o oră şi 12 minute.

Favoritele numărul trei şi-au asigurat deocamdată un cec de 1.718 dolari şi 110 puncte WTA la dublu, urmând ca în lupta pentru marea finală să ţină piept învingătoarelor din meciul care le opune pe Hao-Ching Chan/Latisha Chan (Taiwan/N.1) - Dalila Jakupovic (Slovenia)/Sabrina Sântămăria (Statele Unite).

O altă pereche, formată din Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul doi a competiţiei de la Antipozi, a fost eliminată în sferturi de cuplul Anastasia Potapova (Rusia)/Daiana Iastremska (Ucraina) cu 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 29 de minute.