Irina Begu, sfertfinalistă la Hobart! Monica Niculescu, la un pas de finala probei de dublu (WTA)

Begu s-a calificat în sferturile de simplu după victoria în faţa rusoaicei Ana Blinkova, iar Monica, alături Zhaoxuan Yang (China), sunt semifinaliste după ce au dispus de cuplul Raluca Olaru/Galina Voskoboeva.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu. (Getty Images)

Irina Begu (28 ani, 76 WTA) a obţinut o nouă victorie, miercuri, la turneul WTA “Hobart Internaţional”, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Tenismana noastră a trecut în trei seturi de rusoaica Ana Blinkova (20 ani, 96 WTA), cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 6-2, după o partidă maraton ce a durat două ore şi 37 de minute.

Irina şi-a asigurat un cec în valoare de 6.175 dolari, respectiv 60 de puncte WTA, urmând să primească în continuare replica Annei Karolina Schmiedlova (24 ani, 77 WTA) din Slovacia, care a trecut la rândul ei de belgianca Alison van Uytvanck (cap de serie numărul opt), cu 6-3, 6-2. În duelurile directe dintre cele două sportive Schmiedlova conduce 3-2.

Într-un alt meci, pe tabloul de dublu a competiţiei, Monica Niculescu şi chinezoaica Zhaoxuan Yang s-au calificat în careul de aşi, după victoria cu 6-1, 6-4 înregistrată în faţa cuplului româno-kazah Raluca Olaru/Galina Voskoboeva. Partida a durat o oră şi 12 minute.

Favoritele numărul trei şi-au asigurat deocamdată un cec de 1.718 dolari şi 110 puncte WTA la dublu, urmând ca în lupta pentru marea finală să ţină piept învingătoarelor din meciul care le opune pe Hao-Ching Chan/Latisha Chan (Taiwan/N.1) - Dalila Jakupovic (Slovenia)/Sabrina Sântămăria (Statele Unite).

O altă pereche, formată din Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul doi a competiţiei de la Antipozi, a fost eliminată în sferturi de cuplul Anastasia Potapova (Rusia)/Daiana Iastremska (Ucraina) cu 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 29 de minute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport