Bianca Andreescu, vicecampioană la turneul WTA de la Auckland (video)

Jucătoarea canadiancă de origine română s-a înclinat în ultimul act al competiţiei din Noua Zeelandă în faţa germancei Julia Gorges, în trei seturi, scor final 2-6, 7-5, 6-1.
Julia Görges şi Bianca Andreescu, finalistele ediţiei 2019 a turneului WTA de la Auckland.
Julia Görges şi Bianca Andreescu, finalistele ediţiei 2019 a turneului WTA de la Auckland. (ASB Classic/facebook)

Bianca Andreescu (18 ani, 152 WTA) nu a reuşit să câştige duelul cu Julia Gorges (30 ani, 14 WTA), duminică, în marea finală a turneului WTA Internaţional “ASB Classic” Auckland, dotat cu premii totale în valoare de 250.000 dolari.

Andreescu, jucătoare venită din calificări, a fost surpriza acestei ediţii a competiţiei, după ce a eliminat în parcursul ei pe tabloul de simplu jucătoare mult mai titrate - daneza Caroline Wozniacki şi americanca Venus Williams.

Sportiva canadiancă a fost oprită în ascensiunea ei de campioana en titre, respectiv favorita numărul 2 a circuitului feminin în trei seturi, scor final 2-6, 7-5, 6-1, timpul de joc alocat acestei confruntări fiind de o oră şi 44 de minute de joc.

Pentru parcursul excepţional, Bianca Andreescu va fi recompensată cu un cec în valoare de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA, performanţă ce o va propulsa începând de luni până pe poziţia 107 în ierarhia mondială.

În schimb Julia Gorges îşi păstrează locul din clasament, fiind totodată beneficiara unui premiu financiar în valoare de 43.000 de dolari. Pentru ea acesta a fost al 7-lea titlu al carierei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport