Simona Halep şi-a aflat prima adversară din 2019

Lidera ierarhiei WTA va debuta în noul sezon competiţional în faţa sportivei din Australia, Ashleigh Barty, partida urmând a fi disputată, miercuri, în turul doi al turneului WTA de la Sydney.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (China Open/facebook)

Simona Halep (27 de ani) va juca, miercuri, primul ei meci din 2019, după o pauză de inactivitate sportivă de câteva luni - mai exact din luna septembrie 2018, numărul unu mondial declarând atunci fair play în primul tur al turneului de la China Open din cauza problemelor de sănătate.

Astfel, românca, cap de serie numărul unu al circuitului WTA Premier “Sydney International”, calificată direct în turul doi, o va avea ca adversară pe jucătoarea ţării gazdă Ashleigh Barty (22 ani, 15 WTA), cea din urmă asigurându-şi prezenţa în optimi în urma victoriei cu 6-3, 6-3 înregistrată în faţa letonei Jelena Ostapenko (21 ani, 22 WTA). Partida a durat o oră şi 15 minute.

În confruntările dintre cele două campioane ale sportului alb, constănţeanca conduce cu 2-0, ele duelându-se de două ori anul trecut - în semifinalele de la Montreal (6-4, 6-1), respectiv optimile de la Cincinnati (7-5, 6-4).

De menţionat că WTA a declarat recent că sportiva noastră a avut o perioadă de inactivitate de două ori mai mare decât cea a sportivelor de top, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare.

"Vom sta cu un ochi pe Halep să vedem cum se mişcă, cum revine în competiţie şi cât de rapid poate alunga această perioadă de inactivitate", a scris site-ul oficial al WTA.