Iohannis îl felicită pe Trump: "SUA poate conta pe sprijinul ferm al României"

Şeful statului îl asigură pe noul preşedinte american de întreaga sa disponibilitate de a conlucra şi dă asigurări în ceea ce priveşte sprijinul ferm al ţării noastre în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis, a adresat, miercuri, o scrisoare de felicitare Preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, exprimând întreaga disponibilitate de a conlucra în direcţia promovării obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice. De asemenea, Iohannis a dat asigurări că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept.

Redăm scrisoarea preşedintelui Iohannis:

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

Cu acest prilej, şeful statului român a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE.

Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură.

Preşedintele României a mai transmis, în mesajul său, şi că dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă şi aprofundată, a înregistrat numeroase succese şi a permis României să acţioneze astăzi ca furnizor de securitate în regiune, în Europa şi nu numai. România este pe deplin conştientă de responsabilităţile care provin din calitatea de aliat şi partener strategic al SUA. Mesajul Preşedintelui Iohannis mai arată că România înţelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea şi securitatea în regiune şi la nivel global şi subliniază că România este pregătită şi capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securităţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a accentuat şi importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care oferă numeroase oportunităţi de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor naţiuni.

Şeful statului a exprimat întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul preşedinte american în promovarea obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept", îi transmite Klaus Iohannis lui Donald Trump.