Iohannis: Este inimaginabil să se facă o reformă a sistemului de justiţie împotriva sistemului

E nevoie de o nouă negociere pe marginea modificării legilor justiţiei, nu se poate face o reformă a sistemului împotriva sistemului, ar fi o mare greşeală, a atras atenţia preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii în cazul propunerilor de modificare a legilor Justiţiei trebuie să dea foarte mult de gândit iniţiatorilor, a subliniat vineri, la Tallinn, preşedintele Klaus Iohannis, care consideră că este nevoie de o nouă negociere cu sistemul de justiţie.

"Aici nu este vorba de răspunsul unor persoane din CSM. Ştiţi foarte bine că s-au făcut întâlniri cu aproape toţi magistraţii, cred, şi rezultatul este deci rezultatul unui proces care a preocupat şi a mişcat întregul sistem de justiţie. Or, răspunsuri simpliste de tipul că se opun reformei nu cred că sunt adecvate în această situaţie. Părerea mea este că trebuie mers înapoi la text, trebuie renegociat, trebuie văzut cum se poate construi dacă se doreşte chiar reformarea sistemului, în aşa fel încât să se facă împreună cu sistemul. Este cel puţin pentru mine inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului, ar fi o mare greşeală", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Preşedintele consideră că ar fi înţelept să se revină la faza de discuţie cu sistemul de justiţie.

"După părerea mea, este nevoie de o nouă negociere a conţinutului cu sistemul de justiţie, fiindcă oamenii de acolo sunt oameni foarte bine calificaţi, sunt magistraţi care cunosc sistemul, cunosc legile. Deci, nu vorbim de nişte oameni care nu cunosc conţinutul, ei îl cunosc foarte bine, şi cred că înţelept ar fi să se revină la faza de discuţie cu sistemul", a precizat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne