Pleşu nu se ridică la aşteptările lui Liviu Pop. Internaut: Avea bunica o vorbă, "nu ţi-e ruşine obrazului?"

Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Nemulţumit de comentariile făcute în spaţiul public la adresa sa de Andrei Pleşu, ministrul PSD al Educaţiei Liviu Pop i-a dat o replică scriitorului pe pagina sa de socializare.

"Îi mulţumesc domnului Pleşu pentru că mă onorează cu atenţia sa, dacă nu cu vorbe alese. Mi-aş fi dorit să fi fost dumnealui un reper când a fost ministru, l-aş fi luat ca model, oricând apreciez un exemplu de calitate. Din păcate, nu oricine reuşeşte să ţină ştacheta sus, dovada faptului că mândria bate tichia, inclusiv pentru unii cu pretenţii de intelectualitate şi eleganţă", a scris Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

Reacţiile internauţilor nu au întârziat să apară, iar printre cele mai apreciate au fost următoarele:

"Tov. ministru, genunchele înţeleg că s-a vindecat bine, da? Eh, atunci puteţi pleca liniştit de la minister!"

"Vai! Domnule Pop, ce/cine va recomandă? Cariera? Familia? Partidul? Inteligenţa? Nu de altă, dar Domnul Pleşu are destule realizări care îl pot recomanda în mediul cultural şi social românesc! Dar pe dumneavoastră?"

"Avea bunica o vorbă: "nu ţi-e ruşine obrazului?" - se potriveşte la fix postării dvs. Când copiii au început şcoala de 3 săptămâni şi nimeni nu ştie ce culegeri să folosească sau ce să recomande, că aţi ameninţat profesorii cu dosare penale, dvs. va arde de miştouri de colţul-blocului şi vendete cu domnul Pleşu. Mai bine rezolvaţi problema manualelor la clasa a 5-a, a 6-a pentru anul următor şi nu distrugeţi mai mult decât aţi făcut-o deja sistemul de învăţământ!"

"Domnule Pop, lămuriţi-mă vă rog şi pe mine! Faptul că dvs aţi ajuns Ministrul Învăţământului, s-a-ntamplat dintr-o greşeală sau a fost o eroare? Ştiţi, eu nu-s aşa cultă cum sunteţi dvs şi am făcut şcoală pe timpul când aveam nevoie şi de culegeri...Pe vremea aia ni se spunea că cele două cuvinte ar fi sinonime. De...s-au schimbat vremurile,s-o fi schimbând şi limba română între timp şi probabil că n-am eu habar! Şi ca să nu mă abat prea mult de la subiectul postării dvs: RESPECT!RESPECT!RESPECT! (Domnului Pleşu,bineînţeles)"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne