Ioan Ghişe va înfiinţa Partidul pentru Creşterea Salariilor şi Pensiilor din România

Deputatul Ioan Ghişe
Deputatul Ioan Ghişe (Epoch Times România)

Senatorul Ioan Ghişe şi-a anunţat marţi intenţia de a înfiinţa o nouă formaţiune politică, intitulată sugestiv Partidul pentru Creşterea Salariilor şi Pensiilor din România (PCSP), relatează Mediafax.

Ghişe, retras din PNL în iulie 2014, pentru a intra în cursa pentru Cotroceni, a informat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Senat, că a fost constituit un grup de iniţiativă pentru înfiinţarea noului partid. Scopul viitoarei formaţiuni politice va fi ”creşterea, dar mai ales alinierea salariilor şi pensiilor din România la media Uniunii Europene într-un orizont de timp de 10-12 ani”.

Ghişe, care în 2014 nu a reuşit să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru a intra în cursa pentru preşedinţia ţarii, şi-a declarat speranţa că partidul său va fi înregistrat până la sfârşitul anului 2015 şi şi-a declarat deschiderea pentru alianţe "cu oricine care sprijină în România acest scop - creşterea şi alinierea pensiilor la mediile din UE."

Senatorul a mai declarat că formaţiunea pe care o va înfiinţa nu va fi cantonată într-o doctrină politică, fiind "un partid - proiect". Dacă PCSP va participa în alegeri singur sau într-o alianţă, va fi stabilit ulterior, în funcţie de cum se va dezvolta partidul.

Reamintim că în acest an şi-au mai anunţat intenţia de a-şi înfiinţa partide Monica Macovei, Nicuşor Dan, Daniel Fenechiu, Sebastian Ghiţă precum şi foştii pesedişti Geoană şi Vanghelie. În timp ce Macovei, Nicuşor Dan şi Fenechiu vizează electoratul de dreapta, Geoană şi Vanghelie vor încerca să rupă din electoratul PSD.

Şansele micilor partide de a accede la puterea politică vor fi însă foarte reduse, câtă vreme pragul electoral se va menţine la 5%

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.