Îndemn pentru guvernanţi: Să îşi facă datoria fără să pretindă că sunt cei care ne rabdă

Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri (timpul.md)

Moldovenii nu ar trebui să se teamă să ceară socoteală celor pe care i-au pus in fruntea ţării, este îndemnul fostului premier, Ion Sturza, care a criticat în repetate rânduri actuala guvernare. După ce zilele trecute, acesta i-a cerut oligarhului Vladimir Plahotniuc „să întoarcă Republica Moldova poporului şi să plece din ţară”, Sturza mărturiseşte că tot mai multă lume îl întreabă dacă nu se teme, relatează miercuri Jurnal.md.

Într-un mesaj pe contul său de Facebook, fostul premier scrie că cea mai frecventă întrebare pe care o primeşte în ultima perioadă este: „Dar Sturza nu se teme?! Are afaceri, familie, copii... Da, se teme! Se teme că cineva a făcut o întreagă ţară să se teamă! Dar de ce ar fi cazul, stimaţi prieteni? Nu suntem noi cetăţeni liberi într-o ţară liberă, fie ea şi capturată (temporar, sper)?! Nu avem noi dreptul să-i întrebăm pe cei aleşi, tot de către noi, pe cei care şi-au adjudecat dreptul de a fi persoane publice, ce se întâmplă cu ţara, cu instituţiile publice, cum ar fi BNM, spre exemplu? Să îşi facă datoria fără a pretinde că sunt cei care ne rabdă! Că, de fapt, noi îi răbdăm de atâţia ani...

Da, să ştiţi că sunt fricos doar atunci când vine vorba de familia mea. Instinctul de tată, de fiu, soţ încearcă să o protejeze la maximum. În rest, aştept şuturi, stau în poartă! Şi să vă gândiţi la faptul că în Moldova sunt foarte mulţi portari, dar şi contraatacanţi foarte buni! Hai, Moldova, că se poate! P.S. Vă mulţumesc pentru mesaje şi comentarii. Şi nu numai pe FB. Sunt foarte multe. Mă fac să cred că moldovenii au demnitate – arma lor de ultimă instanţă.”

Potrivit sursei citate, acum două zile, omul de afaceri l-a invitat pe Plahotniuc să părăsească ţara. „Dragă Vlad, ştiu că te flatează mult titlul de conducător neformal al Republicii Moldova. Asta este o viziune a ta despre ceea ce se întâmplă în RM. Aţi privatizat ştampila şi semnătura ţării şi le folosiţi în interesele voastre private, dar vă rog să vă retrageţi. Întoarceţi ţara ţării. Trebuie de plecat din ţară, de aruncat telefonul în lacul Geneva şi de plecat”, a punctat Sturza.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.