În dosarul „Filat” au depus mărturii foşti miniştri, colegi şi rude

Printre cei care au depus mărturii în dosarul Filat se numără, foşti miniştri, colegi de partid şi rude ale fostului premier.
Fostul lider liberal-democrat, Vlad Filat
Fostul lider liberal-democrat, Vlad Filat (today.md)

După şedinţa Parlamentului de miercuri, liderul socialist Igor Dodon, a declarat cu referire la informaţiile prezentate de procurorul general, Corneliu Gurin şi preşedintele Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru, că împotriva fostului premier Vlad Filat au depus mărturii foşti colegi şi rude.

„Ceea ce a fost azi în Parlament este un show din care nu am aflat nimic. Am tras doar patru concluzii: - Această schemă a fost pregatită minuţios cu participarea Guvernului, Băncii Naţionale (BNM) şi Alianţei pentru Integrare Europeană. A fost modificată legislaţia intenţionat. Se ştia foarte clar că vor fi scoşi banii, că vor fi scoşi şi duşi în offshore-uri.

Filat e ”băgat cu totul”. Dovezi am auzit şi de la BNM şi de la Procuratura Generală (PG). Procuratura a spus că au depus mărturii în privinţa lui Filat şi membri de partid şi rude etc. Toată această perioadă, organele de control au văzut acest lucru şi pot fi considerate complici. Nu doar am fost jefuiţi de aceste 13 miliarde care au lovit dur în preţuri şi tarife, va trebui noi să întoarcem banii la BNM. Ministerul Finanţelor va fi obligat să transfere în următoarele săptămâni aceste credite de la BNM ca datorie de stat”, a menţionat Dodon, citat de Realitatea.md.

Precizăm că miercuri deputaţii de la Chişinău au audiat rapoartele şefilor CNA, PG, SIS şi a Ministerului Finanţelor privind fraudele din sistemul financiar-bancar din Moldova, iniţial cu uşile închise. Ulterior, după mai bine de două ore, deputaţii au decis reluarea transmisiunii online a şedinţei.