Igor Dodon: Transnistrenii ar fi redus numărul posturilor de control pe Nistru de la 31 la 16

Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski s-au întâlnit la Holercani, 29.10.2019
Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski s-au întâlnit la Holercani, 29.10.2019 (facebook.com/Igor Dodon)
Tatiana Chiriac
14.07.2020

Preşedintele Igor Dodon scrie pe pagina sa de Facebook că a avut luni, o discuţie telefonică cu „liderul Transnistriei” Vadim Krasnoselski privind posturile temporare instalate de partea transnistreană de-a lungul Zonei de Securitate, la sfârşitul lunii martie, „în calitate de măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus”.

Acesta susţine că transnistrenii l-au asigurat că au redus numărul posturilor de control după ce le-au înmulţit din cauza pandemiei. „Au fost create 31 de posturi de control. După încheierea regimului stării de urgență, numărul acestora a fost redus la 16.”

Cu toate acestea, site-ul lui Vadim Krasnoselski, citat de Infotag, informează că Tiraspolul nu intenţionează să elimine posturile de control ilegale din Zona de Securitate până când situaţia cu virusul Wuhan în R.Moldova nu se va normaliza.

Liderul administraţiei transnistrene, Vadim Krasnoselski, declarase anterior, că libera circulaţie a cetăţenilor între cele două maluri ale Nistrului este complicată nu de poziţia Tiraspolului, aşa cum susţine Chişinăul, ci de „situaţia catastrofală privind răspândirea coronavirusului în Moldova”.

Instituirea posturilor noi de control pe Nistru după introducerea stării de urgenţă în Transnistria a fost criticată de politicienii de la Chişinău şi de activiştii pentru drepturile omului, care au spus că restricţiile sunt folosite de regimul de la Tiraspol pentru a ocupa satele Roghi, Vasilievca şi Corjova, aflate sub jurisdicţia constituţională a Chişinăului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor