Deputaţi PAS: Igor Dodon este ruşinea comună a naţiunii. Nu a făcut nimic pentru reîntregirea Moldovei

Deputaţii PAS Oazu Nantoi, Mihai Popşoi şi  Doina Gherman
Deputaţii PAS Oazu Nantoi, Mihai Popşoi şi Doina Gherman (Captură Foto / privesc.eu)

Cetăţenii şi politicienii din Republica Moldova îşi amintesc de Transnistria doar când acolo lucrurile se înrăutăţesc, susţine deputatul PAS Mihai Popşoi, menţionând că în ultimele săptămâni, în Zona de Securitate sunt tot mai multe tensiuni, iar autorităţile nu au nicio politică de stat cu paşi clari de soluţionare a conflictului transnistrean care la temelie să aibă interesul naţional al ţării şi nu interesele „unui trădător de ţară”.

Probabil, cu cât se va apropia data alegerilor prezidenţiale, aceste tensiuni vor creşte pentru a fi utilizate în scopuri electorale de către actuala guvernare, a notat acesta în cadrul unei conferinţe de presă, specificând că Dodon „ia apă în gură, bagă capul în nisip şi se face că plouă” atunci când vine vorba despre armata rusă în Transnistria.

În contextul dat, deputatul PAS Oazu Nantoi a ţinut să sublinieze că şeful statului şi „PSRM-ul lui de buzunar”, promovează în mod deschis ideea anticonstituţională de federalizare a RM în conformitate cu scenariul ”Kozak-2”. Igor Dodon fiind primul preşedinte, care, la 12 decembrie 2016, s-a grăbit să-l felicite pe Vadim Krasnoselski cu victoria în alegerile ilegale din Transnistria.

„Pretinsul statalist şi comandant suprem Igor Dodon, timp de patru ani nu a făcut nimic pentru consolidarea societăţii în jurul ideii de reîntregire a Moldovei şi lichidării prezenţei militare ilegale a Federaţiei Ruse”, a adăugat parlamentarul.

În opinia lui Nantoi, capii regimului banditesc de la Tiraspol fiind conştienţi de impunitatea lor şi de neputinţa lui Igor Dodon îşi bat joc de cetăţenii R. Moldova. Mai mult, profitând de pandemia Covid 19 regimul a instalat 37 posturi de control ilegale în stânga Nistrului blocând dreptul la libera circulaţie la aproximativ 50 mii de oameni.

„Dodon este ruşinea comună a tuturor cetăţenilor R. Moldova indiferent de locul de trai, limba vorbită, etnie sau pretinsele preferinţe geopolitice. Alegerile prezidenţiale din toamnă ne oferă o şansă să ne spălăm de ruşinea comună al cărui nume este Igor Dodon. Moldova are viitor dacă acesta nu va rămâne preşedinte după alegerile din toamnă”, a conchis deputatul PAS.