Igor Dodon, în Duma de Stat a Rusiei: Voi apăra statutul limbii ruse

Federaţia Rusă a fost, este şi va fi un partener strategic al R. Moldova şi nimeni nu va reuşi să distrugă relaţiile frăţeşti pe care popoarele ambelor ţări le-au construit de-a lungul secolelor, afirmă Igor Dodon.
Igor Dodon ţine un discurs în Duma de Stat a Rusiei, 21.11.2018
Igor Dodon ţine un discurs în Duma de Stat a Rusiei, 21.11.2018 (facebook.com/Igor Dodon)

Aflat într-o vizită la Moscova, preşedintele Igor Dodon a ţinut un discurs la şedinţa în plen a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, asigurând deputaţii ruşi de faptul că administraţia prezidenţială va depune toate eforturile pentru restabilirea cooperării comerciale, economice, culturale şi politice dintre ambele ţări.

Şeful statului a mai declarat că limba rusă ar avea în R. Moldova statut de limbă de comunicare interetnică. „Vreau să vă asigur în calitate de preşedinte că noi o vom apăra.”

„Igor Dodon le-a explicat deputaţilor ruşi esenţa strategiei politicii externe echilibrate dintre Est şi Vest realizată de preşedintele Moldovei în baza principiului constituţional al neutralităţii permanente şi a relatat despre starea actuală şi perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean, menţionând rolul important al Federaţiei Ruse ca intermediar şi garant”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Preşedintele se va afla într-o vizită de lucru la Moscova şi Sankt-Petersburg, până pe 24 noiembrie. Acesta a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin. Agenda vizitei sale mai prevede întâlniri cu vicepremierul Dmitri Kozak, reprezentantul special al Kremlinului pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu R. Moldova dar va participa şi la şedinţa Consiliului economic moldo-rus având întrevederi şi cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti.

Înainte de plecare, preşedintele Igor Dodon a asigurat societatea într-un comunicat de presă că „Federaţia Rusă a fost, este şi va fi un partener strategic al R.Moldova. Nimeni nu va reuşi să distrugă relaţiile noastre frăţeşti, spirituale, culturale şi economice, pe care popoarele noastre le-au construit de-a lungul secolelor.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe