Ialomiţianu iese la atac: Guvernarea Ponta a dat cu o mână şi a luat cu două

PSD ne propune reindustrializarea României uitând să le spună românilor că au vândut companiile industriale de stat la bucată, a acuzat liberalul Gheorghe Ialomiţianu.
Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)

Trebuie implementat un nou model de creştere economică, unul diferit de cel "păgubos" lăsat în urma sa de fostul premier PSD Victor Ponta, care are la bază creşterea consumului, a declarat, pe contul său de Facebook, deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe.

"Vrem să schimbăm modelul de creştere economică lăsat de Victor Ponta, un model păgubos, pentru că se bazează pe creşterea consumului, antrenând importurile şi nu producţia internă. Ce trebuie să înţeleagă românii? Că noi finanţăm locurile de muncă din străinătate şi nu pe cele din România!", a declarat Ialomiţianu.

Potrivit fostului ministru, PNL vine cu o variantă credibilă privind stimularea producţiei, prin crearea unui Fond de Dezvoltare Urban şi Rural, care va asigura finanţarea producătorilor români. Prin finanţarea producţiei, vor fi create locuri de muncă bine plătite şi vor fi destui bani pentru dublarea salariilor la medici, pentru creşterea salariilor bugetarilor şi pentru majorarea alocaţiei la 200 de lei.

Pe de altă parte, liberalul consideră că programul de guvernare prezentat recent de rivalii de la PSD, în frunte cu liderul lor Liviu Dragnea, nu este unul credibil.

"Victor Ponta propunea în 2012 că nu va creşte niciun impozit. Cum au venit în 2013 la guvernare, au majorat impozitele şi taxele locale, au introdus impozitul forfetar pe activitatea micilor fermieri, sigur, au indexat şi pensiile, dar guvernarea Ponta a fost de genul următor: a dat cu o mână şi a luat cu două. Cum să-i credem pe cei de la PSD că atunci când vor veni la guvernare vor reduce impozitele şi taxele? Guvernarea Ponta, pe care pesediştii o consideră foarte bună, în primii trei ani a introdus peste 44 impozite şi taxe, sufocând economia", a subliniat Ialomiţianu.

De altfel, fostul ministru a acuzat că, inclusiv după ce a plecat de la guvernare, PSD a propus şi Parlamentul a aprobat impozitul forfetar pe activitatea de turism "care va avea ca efect distrugerea a mii de companii din acest domeniu".

"Mai mult, PSD ne propune reindustrializarea României uitând să le spună românilor că au vândut companiile industriale de stat la bucată. Măsurile pe care le-a luat Parlamentul, legate de reducerea TVA-ului şi creşterea salariilor bugetarilor au fost măsuri implementate de Guvernul Cioloş şi nu de Guvernul Ponta", a adăugat Ialomiţianu.