Hrebenciuc: PNL să impună măsuri liberale când o avea 60% din electorat

Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
10.02.2014

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-a transmis preşedintele PNL, Crin Antonescu, că, dacă liberalii ies de la guvernare, poate păţi acelaşi lucru pe care l-a păţit Călin Popescu Tăriceanu.

„O eventuală ieşire de la guvernare cred că îi va crea mari probleme şi domnului Crin Antonescu în partid. Cum a păţit domnul Tăriceanu poate păţi foarte bine şi domnul Antonescu”, a avertizat Hrebenciuc, într-un interviu pentru Digi 24.

Totodată, deputatul PSD a explicat de ce liberalii nu pot să îşi impună punctul de vedere în USL: „Măsurile liberale trebuie aplicate dacă ai avea 60% din electorat, ai câştiga alegerile cu 60% tu, PNL, şi atunci îţi impui măsurile pe care consideri tu. Dar, atâta timp cât eşti într-o coaliţie, trebuie să te supui regulilor unei coaliţii şi acest lucru trebuie să se întâmple”.

Hrebenciuc a subliniat că PSD nu a trădat niciodată, iar liberalii uită „extraordinar de uşor” susţinerea acordată guvernului Tăriceanu.

„Eu ţin să vă reamintesc – şi le reamintesc şi liberalilor, pe această cale – că PSD nu a trădat niciodată. Nici când a susţinut Guvernul Tăriceanu aproape trei ani de zile fără să avem membri în Guvern. L-am susţinut fără să semnăm „n” protocoale, pe o strângere de mână, pe un gentlemen’s agreement. Şi au stat trei ani de zile la guvernare cu nici 20% din Parlament. Colegii mei liberali văd că uită acest lucru extraordinar de uşor. Nu trebuie uitat acest lucru”, a declarat deputatul PSD.

„Coaliţia cu liberalii nu a mers în continuare nu din vina PSD-ului, ci din vina inadvertenţelor din acţiunea PNL, condus, la vremea respectivă, de domnul Tăriceanu, care a greşit amarnic. Ca o consecinţă, a şi fost schimbat”, a subliniat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor