Guvernul se pune pe treabă pentru a implementa promisiunile electorale ale lui Dragnea

Cabinetul Grindeanu va adopta vineri o serie de măsuri promise de Liviu Dragnea, precum creşteri salariale pentru anumite categorii de bugetari, gratuităţi pe trenuri pentru studenţi şi reducerea impozitului pentru microintreprinderi.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Grindeanu se va întruni, vineri, în şedinţă, pe agendă fiind, potrivit unui anunţ făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, creşterea salariului minim la 1.450 lei, majorarea cu 20% a veniturilor din administraţia locală şi cu 50% a salariilor actorilor şi a altor categorii de artişti, relatează news.ro.

În anunţul său, Dragnea - autor al unor promisiuni considerate suprareliste de opoziţie, respectiv creşteri de venituri concomitent cu reduceri de taxe - a precizat că Guvernul “lucrează intens” pentru a putea adopta “creşterea salariului minim la 1.450 lei; majorarea cu 20% a salariului din administraţia locală; majorarea cu 50% a veniturilor actorilor şi a altor categorii de artişti”.

O altă măsură care urmează să fie adoptată de Guvern constă în "introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenţi, creşterea punctului de pensie la 1.000 lei, creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei şi creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”.

De asemenea, noul Guvern va adopta "reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile care sunt sub plafonul de 500.000 euro”.

“Sper ca, atât Preşedintele, cât şi opoziţia, să înţeleagă semnalul dat de români prin vot. Românii au votat pentru a avea o viaţă mai bună!”, a concluzionat Dragnea.

Reamintim că programul economic al PSD a fost criticat puternic de opoziţie, Nicuşor Dan, de exemplu, catalogându-l drept falimentar.

"În ceea ce priveşte programul economic pe care acest Guvern îl propune, noi îl apreciem ca fiind falimentar. Pe de o parte, el vorbeşte despre o creştere masivă a cheltuielilor şi, pe de altă parte, previziunile pe care le face asupra veniturilor le apreciem a fi nerealiste. De fapt, ce se întâmplă cu acest program de guvernare, modul în care el este structurat din punct de vedere economic nu poate să ducă decât la deficit, la îndatorare şi la inflaţie. De fapt, sunt promisiuni în acest program de guvernare care sună bine, dar sunt nesustenabile, se amanetează viitorul României şi se îndatorează generaţiilor viitoare", a declarat Nicuşor Dan înaintea votului de investitură a Guvernului în Parlament.

La rândul său, fostul premier Cioloş a afirmat că programul nu va fi deloc, deloc, deloc uşor de implementat, iar Iohannis a fost ironic la adresa planurilor PSD:

"Sper ca într-o zi să-mi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitul, TVA şi multe alte lucruri. Eu îmi doresc să faceţi aceste chestiuni", a declarat preşedintele la ceremonia de depunere a jurământului de la Cotroceni.