Guvernul se pregăteşte să pedepsească băncile şi asiguratorii cu o nouă taxă

După o serie de critici dure ale premierului la adresa băncilor, pe care le-a comparat cu banditul Terente (comparaţia fiind în avantajul lui Terente) şi a asiguratorilor, acum Guvernul s-ar pregăti să le impună o taxă instituţiilor financiare.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Ana Ion
30.08.2017

În goana sa după bani, Guvernul pregăteşte o taxă de 0.5% pe activele firmelor din sectorul financiar bancar - bănci, IFN-uri, asiguratori, asta după ce înainte a demonizat insituţiile financiare, astfel încât societatea să accepte această taxă, a explicat miercuri senatorul liberal Florin Cîţu, vicepreşedintele Comisiei de Buget din Senat, preluat de Hotnews, în cadrul emisiunii ZF Live.

"Problema cea mai mare pentru acest guvern o reprezintă execuţia bugetară, lipsa banilor la buget. Totul începe cu o campanie de demonizare a unui sector, bancar sau pensii, iar după ce ai pregătit, vii cu o taxă, pe care societatea o acceptă, pentru că ei sunt cei răi. O să vină o taxă pe cifra de afaceri, pentru tot sistemul financiar bancar, din ce am înţeles de 0,5%, aplicată pe active", a declarat Cîţu.

Potrivit Hotnews, surse din zona bancară au confirmat că la nivel informal, discuţiile se refereau la un nivel de 0.2-0.3%, nivelul anunţat de Cîţu fiind considerat ridicat. Deocamdată nu se ştie concret cum va arăta noua taxă şi nici dacă ea se va aplica întregului sector financiar bancar sau doar acelor companii care nu fac profit.

Însă, dacă această taxă va fi aplicată, e posibil ca tot românii să sufere, căci e greu de crezut că băncile nu vor transfera costurile asupra consumatorilor finali.

"Afirmaţiile recente ale premierului la adresa sistemului bancar - chiar dacă penibile din punct de vedere al demnităţii de Prim-Ministru al unui stat membru al UE - nu fac decât să genereze o atmosferă propice impunerii unei asemenea taxe", adaugă sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor