Director general BCR Pensii, semnal de alarmă: "Uşor cu dublarea salariilor pe scări"

Recentele propuneri ale Guvernului Grindeanu privind majorările substanţiale ale salariilor bugetarilor au stârnit îngrijorare în rândul mai multor specialişti. Printre ei se numără şi directorul general BCR Pensii, Radu Crăciun.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Perioada dezvoltării spontan-haotice a României s-a încheiat, iar creşterea nivelului de trai nu mai poate fi realizată decât printr-o strategie de dezvoltare articulată, care să aducă prosperitate populaţiei la nivelul următor prin educaţie, infrastructură, programe de dezvoltare regională, scrie economistul Radu Crăciun, într-o vastă analiză postată pe blogul său, citată de România Liberă.

În opinia economistului, dezvoltarea României în ultimii 20 de ani a fost spontană şi haotică, investitorii profitând de oportunităţile "naturale" oferite de o ţară fără investiţii în infrastructură şi educaţie. Aşa se explică dezvoltarea neuniformă a ţării, în care Moldova a rămas în urmă.

"Creşterile administrative de salarii sunt o non-soluţie atâta vreme cât nu se bazează pe creşteri de productivitate şi competitivitate economică. Dublarea salariilor din vârful pixului? Ce aţi zice de o dublare a inflaţiei, o creştere a şomajului, a deficitului extern şi de o prăbuşire a veniturilor bugetare, în contrapartidă? La ce ar mai folosi "creşterea" salarială?", a precizat Radu Crăciun.

Pentru a citi integral analiza directorului general BCR Pensii intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne