Guvernul italian de stânga vrea să amnistieze şapte sute de mii de migranţi

Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei
Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei (Andreas Solaro/AFP/Getty Images)

Un membru de rang înalt al partidului Liga Nordului, de dreapta, condus de Matteo Salvini, a avertizat că guvernul de stânga va aduce ţara în „haos” dacă nu va renunţa la planul de a acorda amnistie unui număr de circa 700.000 de migranţi ilegali.

Riccardo Molinari, liderul Ligii din Camera Deputaţilor a Italiei, a avertizat că „guvernul vrea să ne readucă la haos”, după ce ministrul italian de Interne, Luciana Lamorgese, a declarat că guvernul analizează eventuale amnistii pentru migranţii ilegali, conform Il Giornale.

Lamorgese a afirmat că guvernul „s-a angajat să evalueze oportunitatea de a lansa o dispoziţie care, în condiţiile existenţei imediate a unui contract de muncă, ar permite regularizarea resortisanţilor străini ilegali deja prezenţi în Italia, asigurând, la momentul semnării contractului, plata unei contribuţii forfetare de către angajator şi eliberarea unui permis de şedere pentru lucrător”.

Molinari a învinuit Mişcarea Cinci Stele (M5S), fostul partener al coaliţiei conduse de Liga, pentru înlocuirea partidului de dreapta din guvernul de coaliţie cu democraţii pro-imigraţie de stânga (PD). Cu toate acestea, vina pentru demontarea coaliţii care a guvernat Italia îi aparţine liderului Ligii, Salvini, care a făcut presiuni pentru alegeri anticipate, pe fondul creşterii popularităţii sale în alegerile europarlamentare.

Membrii M5S au votat, de asemenea, pentru Pactul European al Migraţiei Mondiale în Parlamentul European, săptămâna aceasta. Deputaţii M5S care au votat în favoarea pactului care încearcă să regularizeze migraţia în masă, s-au confruntat cu critici dure din partea liderului naţional-conservator al Fraţilor Italiei (FdI), Giorgia Meloni.

Meloni a spus că Mişcarea Cinque Stelle sunt „în delir globalist şi imigraţionist complet în Parlamentul European, votând Pactul global, pactul ONU care introduce principiul migraţiei libere şi nereglementate: practic o cale liberă către invazie”.

„Tocmai am oprit Pactul Global acum câteva luni; suntem gata să o facem din nou dacă acele partide, tot mai îndepărtate de poporul italian, încearcă să-l bage pe fereastră!”, a adăugat Meloni.

Coaliţia de stânga intenţionează să crească finanţarea pentru programele de migranţi şi centrele de primire şi şi-a deschis porturile pentru ONG-urile din domeniul transporturilor de migranţi în ultimele zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe