Gorghiu: Dacă nu îl punem pe Cioloş premier, răspunderea va fi a mea, a membrilor BP şi a şefilor de filiale

Un eventual eşec la alegerile parlamentare va fi decontat atât de şefa PNL Alina Gorghiu, cât şi de membrii Biroului Politic Naţional şi de şefii de filiale din teritoriu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Dacă PNL nu realizează o majoritate parlamentară după alegerile parlamentare, cu Dacian Cioloş în funcţia de premier, răspunderea "nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor celor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filiale", a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa liberalilor.

"Nimeni din PNL nu fuge de demisie şi nu-şi pune problema să nu-şi asume răspunderea atunci când nu performează. Suntem într-un moment în care, însă, trebuie să discutăm despre rezultate. Performanţa în politică se măsoară în voturi şi în procente.

Dar, pot spune că dacă majoritatea parlamentară care să dea un prim ministru în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor celor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filiale care nu produc rezultatul angajat sau la care s-au angajat", a afirmat preşedinta PNL, citată de Agerpres.

Membrii PNL trebuie să înveţe, potrivit Alinei Gorghiu, că performanţa se premiază şi contra-performanţa se sancţionează. "În partidul acesta, de-a lungul vremii, din păcate nu prea s-a sancţionat contra-performanţa".

"Partea bună este că eu am convingerea că 11 decembrie echivalează cu o performanţă electorală a PNL (...) şi un scor care să arate că nu Liviu Dragnea şi echipa sa pot face în continuare legea în România aşa cum consideră dânşii de cuviinţă. (...) PSD înseamnă la nivel naţional rugină, trecut, balast, stagnare", a precizat şefa PNL.