Gorghiu îl provoacă pe Dragnea la dezbateri: "În ţara mea, Liviu Dragnea, justiţia este la fel pentru orice cetăţean!"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PNL, Alina Gorghiu i-a lansat sâmbătă, la Iaşi, o provocare lui Liviu Dragnea, invitându-l să intre într-o dezbatere cu ea. Paradoxal sau nu, invitaţia a fost lansată la scurtă vreme după ce şefa PNL (la fel ca şi liderii PSD şi ALDE) a declinat invitaţia mai multor ONG-uri de a participa la o dezbatere între toţi liderii partidelor cu şanse să intre în Parlament

"De la Iaşi, astăzi lansez o provocare lui Liviu Dragnea. Astăzi, de la Iaşi, Dragnea te provoc să intri în dialog cu mine despre România mea. Vreau să ştii că România mea se vede altfel decât la tine. România mea, a liberalilor, a lui Dacian Cioloş şi a cetăţenilor care cred cu onestitate şi în cinste se vede cu oameni fericiţi, cu oameni care cred într-o ţară plină de speranţă. România mea nu are povară fiscală pentru antreprenori", a declarat Gorghiu, preluată de Agerpres, în discursul ţinut în Piaţa Unirii din Iaşi în faţa a aproximativ 3.000 de persoane.

Liderul PNL a mai susţinut, în faţa participanţilor la manifestaţie că "o ţară a liberalilor înseamnă decenţă faţă de contribuabili" şi că "România mea nu are pensii speciale pentru parlamentari, doar la PSD".

"În ţara mea, Liviu Dragnea, justiţia este la fel pentru orice cetăţean, nu există imunitate doar pentru cei de la PSD. În România liberală, dragii mei, cu toţii avem dreptul la fericire şi la speranţă. Este o ţară în care nu vreau să vorbesc despre condamnări, nici despre Teldrum, nici despre faptul că cineva condamnat penal are îndrăzneala să îşi dorească să fie prim ministrul României, dar vorbesc despre decenţă, despre echitate, despre onestitate şi despre puterea de a-ţi recunoaşte greşeala atunci când ea există. Şi, dă, dragii mei liberali, am şi greşit. Am greşit, dar ştiu un lucru pe care îl ştiţi la fel de bine şi voi: în 11 decembrie nu există decât două drumuri - un drum care înseamnă PNL, Dacian Cioloş şi România înainte şi un drum care înseamnă sărăcie, dependenţă faţă de statul clientelar al stângii şi înseamnă umilinţă", a mai spus Gorghiu.