Germania: O bombă din timpul celui de Al II-lea Război Mondial a explodat în timpul unor excavări

Excavaţii (ADEM ALTAN / AFP / Getty Images)
P. P.
04.01.2014

Şoferul unui excavator a fost omorât şi alte opt persoane au fost rănite, vineri, după ce o bombă din timpul celui de Al II-lea Război Mondial a fost detonată în timpul săpăturilor din oraşul Euskirchen, Germania, notează The Herald Sun.

Ghinionistul şofer al utilajului a murit aproape instantaneu din urma exploziei, bomba inactivă fiind detonată de excavaţiile muncitorilor germani, luaţi total prin surprindere.

„În timpul săpăturilor un excavator a lovit o bombă din timpul celui de Al II-lea Război Mondial, ce a explodat”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale pentru AFP.

Şocul exploziei provocate de bombă a distrus ferestrele clădirilor din vecinătate şi a putut fi resimţit la câţiva kilometri distanţă, conform poliţiei şi rezidenţilor.

Accidentul, în care doi dintre cei răniţi au suferit răni grave, a zguduit zona industrială a oraşului Euskirchen, din apropierea fostei capitale Bonn, în vestul Germaniei.

„Explozia a provocat un val de suflu imens. În vecinătatea locului unde s-a produs accidentul şi pe străzile ce-l înconjurau, ferestrele caselor au fost distruse şi uşile garajelor au fost împinse în interior” conform autorităţilor locale.

Terenul de sub multe oraşe din Germania încă mai conţine materiale explozibile inactive plantate de forţele Sovietice şi Aliate din Al II-lea Război Mondial, însă majoritatea sunt dezamorsate atunci când sunt găsite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor