George Soros hăckuit. Peste 2.500 de documente interne publice online

Miliardarul american George Soros.
Miliardarul american George Soros. (Captură Foto)

Joia trecută, în timp ce a încercat să pregătească scena şi să controleze anticipat daunele provocate de ceea ce urma să fie o scurgere de informaţii istorică, Bloomberg a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a devia atenţia de la un subiect cheie, şi anume faptul că George Soros, un proeminent miliardar liberal şi susţinător al candidatei prezidenţiale democrate Hillary Clinton, a fost ţinta unui atac cibernetic, iar mii de documente urmau să fie publicate pe Internet.

În schimb, Bloomberg şi-a concentrat atenţia pe presupusa identitate a hackerilor, ciudata companie DCLeaks, despre care mass media se amuza să susţină că, asemenea celorlalţi “experţi”, aparţineau unei alte operaţiuni de hacking finanţată şi susţinută de guvernul rus.

Dar, mai important decât speculaţiile privind identitatea hackerilor este dezvăluirea – şi avertizarea – că însuşi Soros a fost hăckuit. Conform Bloomberg, grupul Open Society Foundations al lui Soros a anunţat hackul la FBI în luna iunie. Purtătoarea de cuvânt a grupului, Laura Silber, a adăugat că o investigaţie desfăşurată de o firmă de securitate a descoperit că hackul a fost limitat la un sistem intranet folosit de membrii comitetului de conducere, personal şi partenerii fundaţiei.

Sâmbătă, hackerii din DCLeaks au publicat peste 2.570 de documente interne ale unor grupuri conduse de Soros. Website-ul DCLeaks, în descrierea sa, susţine că “a fost lansat de activişti-hackeri (hacktivişti) care respectă şi apreciază libertatea de exprimare, drepturile omului şi guvernul”.

Documentele provin din mai multe departamente ale organizaţiilor lui Soros. Open Society Foundations pare să fie grupul cu cele mai multe documente piratate. Documentele provin din secţiuni care reprezintă aproape toate regiunile geografice ale lumii, din SUA, până în Europa, Euroasia, Asia, America Latină, Africa, Banca Mondială sau o entitate necunoscută pe nume SOUK. După cum a notat Daily Caller, există documente datate din cel puţin 2008 şi până în 2016.

Documentele hackuite variază de la documente de cercetare precum “EUROPEAN CRISIS: Key Developments of the Past 48 Hours” – care se concentrează pe impactul crizei refugiaţilor – un document numit “The Ukraine debate in Germany” sau până la o actualizare de burse financiare specifice.

Dacă nu auziţi tobele războiului, înneamnă că sunteţi surzi - Henry Kissinger

Aceste documente dezvăluie planuri de lucru, strategii, priorităţi şi alte activităţi ale lui Soros şi includ rapoarte asupra alegerilor europene, asupra imigraţiei şi a situaţiei acordării azilului în Europa.

Un email publicat la începutul săptămânii trecute de WikiLeaks a arătat cum Soros a sfătuit-o pe Hillary Clinton în timpul mandatului ei ca secretar de stat asupra modului în care trebuiau să fie gestionate tulburările din Albania – sfaturi pe care fostul Secretar de Stat le-a implementat.

Şi acum despre DCLeaks. Modul în care îl caracterizează pe Soros - extrem de dur - spune câte ceva despre agenda organizaţiei:

George Soros este un magnat maghiar-american, un investitor, filantrop, activist politic şi autor, care are o origine maghiar-evreiască şi o dublă cetăţenie. El conduce peste 50 de programe şi fundaţii regionale şi globale. Soros este numit ca un arhitect şi susţinător al aproape fiecărei revoluţii şi lovituri de stat din lume din ultimii 25 de ani. Mulţumită lui şi marionetelor sale, SUA este considerată un vampir şi nu un leagăn al libertăţii şi democraţiei. Sclavii săi au vărsat sângele a milioane de oameni doar pentru ca el să se îmbogăţească şi mai mult. Soros este un oligarh care finanţează Partidul Democrat din SUA, pe Hillary Clinton, şi sute de politicieni din întreaga lume. Acest website este proiectat pentru a permite tuturor să arunce o privire asupra documentelor restricţionate ale Open Society Foundations şi ale altor organizaţii asociate. [Documentele] reprezintă planuri de proiecte, strategii, priorităţi şi alte activităţi ale lui Soros. Aceste documente aruncă lumină asupra uneia dintre cele mai influente organizaţii care operează la nivel global.