Soros schimbă macazul. Se aruncă la aur

Miliardarul american George Soros.
Miliardarul american George Soros. (Captură Foto)

Miliardarul George Soros, care a numit la un moment dat aurul drept “ultima bulă”, şi-a întors atenţia către metalul preţios pentru prima dată în ultimii 3 ani, cumpărând 1,05 milioane de acţiuni ETF pe aur, a căror valoare se ridică la 123,5 milioane de dolari.

Soros Fund Management LLC şi-a vândut pachetul său de aproximativ 531.000 de acţiuni, în valoare de 82 milioane de dolari din fond în primul trimestru al anului 2013.

Alţii l-au urmat pe Soros orientându-se către aur, deşi la o scară mai mică, inclusiv Jana Partners, condus de activistul în investiţii Barry Rosenstein, care a cumpărat 50.000 de acţiuni în valoare de 5,9 milioane de dolari.

Preţuri în creştere

Aurul cumpărat de Soros şi alţi mari investitori evidenţiază numărul mare de fonduri care şi-au îndreptat atenţia înspre ETF-urile pe lingouri de aur, care sunt susţinute de aur fizic, în condiţiile în care aşteptările privind noi creşteri ale preţurilor americane s-au atenuat.

În primul trimestru al acestui an, preţurile la aur au crescut cu 16%, ajungând la cea mai bună performanţă trimestrială în aproape trei decenii şi atingând cel mai înalt nivel on year.

Fondurile şi-au mărit, de asemenea, expunerea la acţiunile companiilor specializate în aur. Fondul Soros a decis să investească în Barrick Gold Corp.

Fondul Soros a cumpărat aproximativ 19,4 milioane de acţiuni ale Barrick Gold la valoarea de 263,7 milioane de dolari. CI Investments a cumpărat 1,5 milioane de acţiuni în Barrick Gold şi 2,9 milioane de acţiuni în Goldcorp Inc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie