Franţa îşi închide reprezentanţa comercială din Rusia. Invocă politici “restrictive”

Ambasada Franţei în capitala rusă Moscova
Ambasada Franţei în capitala rusă Moscova (Wikimedia.org)

Ambasada Franţei din Moscova a declarat că îşi închide reprezentanţa comercială din Rusia din cauza condiţiilor tot mai dificile impuse de Kremlin asupra serviciului, potrivit RFE/RL.

“Condiţiile de operare ale biroului de reprezentare pentru comerţ şi investiţii în Rusia s-au deteriorat în mod considerabil” în ultimele luni, printre care confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al biroului, în ciuda faptului că aceasta este protejată de Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice, a precizat ambasada Franţei într-o declaraţie publicată luni.

De asemenea, ambasada franceză a menţionat expulzarea directorului biroului de către Kremlin.

Directorul reprezentanţei comerciale a Franţei în Rusia a fost unul dintre cei patru diplomaţi francezi expulzaţi în luna martie ca reacţie a Moscovei la expulzarea diplomaţilor ruşi de către diverse guverne occidentale în legătură cu otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei sale într-un oraş din Marea Britanie. Expulzările au avut loc în ciuda faptului că Rusia a negat implicarea în incidentul respectiv.

Decizia de închidere a biroului a fost luată după negocieri îndelungate privind statutul acestuia în Rusia, birou care face parte din misiunea diplomatică a Franţei, conform legii franceze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe