"Franny" cu Richard Gere şi Dakota Fanning, preferat la Festivalul de Film Tribeca

Actorul Richard Gere
Actorul Richard Gere (Alex Wong / Getty Images)

Lista filmelor participante la Festivalul Internaţional de Film Tribeca din acest an a fost anunţată marţi şi include o gamă diversă de titluri de la filme narative, până la documentare.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Tribeca de la New York va avea loc în perioada 15 şi 26 aprilie şi, în acest an, atât la categoria cel mai bun lungmetraj cât şi la categoria cel mai bun documentar, intră în competiţie câte 12 filme, respectiv 12 documentare.

Filmul "Franny" cu Richard Gere şi Dakota Fanning în rolurile principale va avea premiera mondială la acest festival. În pelicula regizată de Andrew Renzi, Gere joacă rolul unui excentric bogat, care intervine în viaţa unui cuplu căsătorit pentru a retrăi momentele sale din tinereţe.

O altă premieră programată la Tribeca este filmul The Adderall Diaries, avându-i ca protagonişti pe James Franco, Amber Heard şi Cynthia Nixon. În filmul care are la bază memoriile lui Stephen Elliott şi este regizat de Pamela Romanowski, Franco joacă rolul romancierului care se luptă cu dependenţa de pastile.

Medowland, în care joacă Olivia Wilde şi Luke Wilson intră, de asemenea, în competiţie la categoria cel mai bun film narativ. În acest film, îşi aduce aportul şi actriţa Elisabeth Moss, cunoscută din serialul "Mad Men". Drama Dixieland, a lui Hank Bedford, în care joacă cântăreaţa Faith Hill, va rula, de asemenea, în premieră la Tribeca.

Printre documentarele care vor fi prezentate în premiera la festival sunt În My Father’s House, în care este înfăţişat rapperul Che "Rhymefest" Smith şi familia sa, filmul Autism in Love, regizat de Matt Fuller, având în centrul acţiunii autişti adulţi care îşi caută iubirea, precum şi Havana Motor Club, al lui Bent-Jorgen Perlmutt, care are ca temă dorinţa de normalizare a relaţiilor americano-cubaneze.

Filmul românesc "Toto şi surorile lui" la festival

La cadrul festivalului Tribeca va fi proiectată în premieră şi coproducţia româno-maghiaro-germană "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, în secţiunea Viewpoints, care, anul acesta, se concentrează pe tema identităţii, potrivit site-ului oficial.

"Toto şi surorile lui" este un documentar filmat în cartierul Ferentari din Bucureşti şi redă povestea fraţilor Totonel, Ana şi Andreea, care au rămas fără mamă şi sunt nevoiţi să se maturizeze înainte de vreme.

Filmul, care a avut premiera mondială la Festivalul de la San Sebastian în septembrie anul trecut, a obţinut mai multe premii internaţionale, printre care şi marele trofeu la Festivalul de Film Premiers Plâns de la Angers. Pelicula a mai obţinut premiul pentru cel mai bun documentar internaţional la Festivalul de la Zurich, distincţia Silver Eye pentru cel mai bun documentar la Jihlava Internaţional Documentary Film Festival 2014, fiind premiat şi la Leipzig DOK Festival 2014.

Festivalul Internaţional de Film Tribeca a fost înfiinţat de celebrul actor Robert de Niro în anul 2002, pentru a revitaliza viaţa socială şi activităţile economice din Manhattan după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 şi pentru a înscrie oraşul New York pe harta centrelor cinematografice internaţionale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură