Surprize la premiile Oscar de anul viitor. Vor fi mai puţine nominalizări

Oscar 2014
Oscar 2014 (ROBYN BECK/AFP/Getty Images)


Juriul care acordă premiile Oscar au în vedere o schimbare majoră la categoria "cel mai bun film", respectiv reducerea numărului de filme nominalizate de la zece la doar cinci nominalizări, potrivit contactmusic.com.

În anul 2009, numărul nominalizărilor pentru premiile Oscar a fost mărit la categoria "cel mai bun film" la zece, iar în următorii ani s-au stabilit între 5-10 nominalizări.

Acum se are în vedere revenire la cinci nominalizări, aşa cum a fost în anul 2008, când filmul Slumdog Millionaire a surclasat peliculele The Reader, Milk, Frost / Nixon, şi The Curious Case of Benjamin Button.

Schimbarea iniţială a venit, în principal, datorită nemulţumirilor pentru omiterea filmului The Dark Knight de pe listă. Cu toate acestea, după experienţa căpătată în ultimii şase ani, Academiy Awards crede acum că sunt prea multe filme. Filme bune precum The Blind Side, Extremely Loud and Incredibly Close, 127 Hours şi Philomena au fost toate nominalizate. Reversul medaliei este că atunci când sunt nominalizate mai multe filme, au şansa să fie scoase în atenţia publicului şi filme mai puţin cunoscute, ca de exemplu Whiplash şi Southern Wild.

Un purtător de cuvânt al Academiei a refuzat să comenteze posibila schimbare, însă a declarat: "ca în fiecare an, Academia se va întâlni în următoarele luni pentru a evalua nu numai în ceea ce priveşte transmisiunile TV, dar, de asemenea, şi toate problemele legate de premii".

Anul viitor se aşteaptă ca printre filmele concurente la Oscar să fie incluse thrillerul lui Steven Spielberg Cold War cu Tom Hanks, comedia biografică a lui David O' Russell's Joy cu Jennifer Lawrence, şi drama de război a lui Netflix, Beasts of No Nation, cu Idris Elba.

Pe de altă parte, câştigătorul Oscarului din acest an, Alejandro Gonzalez Inarritu, ar putea fi prezent cu filmul Revenant avându-l pe Leonardo Di Caprio în rolul principal, precum şi Quentin Tarantino cu The Hateful Eight.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură