Eddie Redmayne a rămas "mut" când a primit Oscarul pentru cel mai bun actor

Eddie Redmayne 22 februarie 2015
Eddie Redmayne 22 februarie 2015 (Pascal Le Segretain/Getty Images)

Actorul britanic Eddie Redmayne a primit disputata distincţie pentru "cel mai bun actor", în cadrul Galei de decernare a premiilor Oscar 2015, ce s-a desfăşurat duminică noapte la Los Angeles.

În cadrul înverşunatei competiţii pentru cel mai bun actor, Eddie Redmayne este fericitul posesor al premiului pentru rolul profesorului Stephen Hawking din filmul "The Theory of Everything". Filmul prezintă lupta faimosului fizician Hawking cu simptomele sclerozei laterale amiotrofice, aşa cum a povestit Jane, prima lui soţie. Interpretarea de către Redmayne a rolului şi faptul că acesta a redat bine schimbările care s-au petrecut în corpul lui Hawking au stârnit aplauze uriaşe atunci când filmul a fost lansat în toamna anului trecut.

Norocosul actor a părut uimit când Cate Blanchett i-a înmânat această distincţie, el rămânând literalmente fără grai câteva secunde.

"Nu cred că sunt capabil să exprim exact ce simt acum. Sunt pe deplin conştient de faptul că sunt un bărbat extrem de norocos", a spus Eddie Redmayne, adăugând că trofeul pe care l-a câştigat "aparţine tuturor acelor oameni din lumea întreagă diagnosticaţi cu scleroză laterală amiotrofică".

Starul britanic i-a surclasat pe Steve Carell ("Foxcatcher"), Bradley Cooper, ("American Sniper"), Benedict Cumberbatch, ("The Imitation Game") şi Michael Keaton ("Birdman").

Oscarul pentru cel mai bun film a fost acordat peliculei "Birdman", a mexicanului Alejandro Gonzalez Iñárritu. Filmul a mai fost clasat pe primul loc la încă trei categorii: "cel mai bun regizor", "cea mai bună imagine" şi "cel mai bun scenariu original".

La evenimentul de decernare a premiilor Oscar, ce a avut loc la Los Angeles, respectata actriţă americană Julliane Moore a câştigat duminică seară premiul Oscar 2015 la categoria "Cea mai bună actriţă" cu rolul Dr. Alice Howland din filmul "Still Alice".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură