Fotografii uniţi împotriva distrugerii naturii şi a animalelor sălbatice. Imaginile sunt şocante (foto)

Un rechin prins într-o plasă în Marea Cortez, Golful California
Un rechin prins într-o plasă în Marea Cortez, Golful California (Brian Skerry/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Mai mulţi fotografi din toată lumea s-au reunit într-un proiect nou, Photographers Against Wildlife Crime, pentru a folosi imaginile crude surprinse de ei pe mapamond cu scopul de a creşte gradul de conştientizare şi a opri comerţul ilegal cu animale sălbatice şi distrugerea pădurilor.

Vă prezentăm câteva dintre aceste fotografii care vorbesc de la sine despre atrocităţile comise de rasa umană împotriva naturii:

Aproximativ 4.000 de pangolini (numiţi şi furnicari solzoşi) decongelaţi, ascunşi într-un container de transport maritim într-un port din Sumatra, Indonezia. Solzii cornoşi ai pangolinilor sunt folosiţi în medicina chineză, iar carnea lor este considerată o delicatesă.

(Photograph: Paul Hilton/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Imagine aeriană a unor terenuri indigene din regiunea Altamira din Amazonul brazilian, autorizate pentru exploatarea forestieră ilegală.

(Photograph: Daniel Beltra/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Fenecii (Vulpes Zerda) - specii de mamifere din tribul vulpinilor, înrudiţi cu vulpea - sunt capturaţi şi folosiţi în comerţul ilegal ca animale de companie. Acest căţeluş de trei luni a fost vândut pe o piaţă din sudul Tunisiei.

(Photograph: Bruno D’Amicis/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Acest elefant îşi va încheia viaţa înlănţuit în Parcul Naţional Chitwan din Nepal.

(Photograph: Patrick Brown/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

La 30 aprilie 2016, în Kenya a fost aruncată pe foc cea mai mare cantitate de fildeş confiscat: 105 tone în Parcul Naţional Nairobi.

(Photograph: Charlie Hamilton James/National Geographic/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Acest pui de gorilă orfan pus în vânzare pe o piaţă de carne din Camerun a fost cumpărat de un fotograf la preţul de un inel fără valoare şi dus într-un sanctuar din celălalt capăt al ţării. A murit câteva luni mai târziu.

(Photograph: Karl Ammann/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Zonă din pădurea tropicală a Amazonului din Acre, Brazilia, incendiată pentru a se obţine terenuri agricole.

(Photograph: Charlie Hamilton James/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Lemuri (Lemuriformes) cu coadă ondulată, nativi din Madagascar, închişi în grădina zoologică din Whenzou, Zhejiang, China. În prezent din această specie au mai rămas mai puţin de 2.000 de indivizi în sălbăticie din cauza pierderii habitatelor, braconajului şi a vânătorii.

(Photograph: Zheng Xiaoqun/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Copite de rinoceri confiscate. United States Fish and Wildlife Service (SUA) stochează într-un depozit din Colorado aproximativ 1,3 milioane articole confiscate braconierilor.

(Photograph: Britta Jaschinski/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)

Un voluntar de la ONG-ul Care for Wild Africa îmbrăţişează un pui de rinocer după ce acesta a fost supus unui tratament. Micuţul pui de rinocer a rămas orfan după ce mama sa a fost ucisă de braconieri în Parcul Naţional Kruger. Este unul dintre cei norocoşi deoarece majoritatea descendenţilor care îşi văd mamele murind sunt, la rândul lor, vânaţi de braconieri.

(Photograph: Brent Stirton/Getty Images Reportage/Photographers Against Wildlife Crime/Wildscreen)