Zimbabwe: Braconierii ucid 14 elefanţi cu cianură

Braconieri din Zimbabwe au ucis în ultimele două săptămâni 14 elefanţi, prin utilizarea cianurii, în mai multe locaţii ale parcului naţional.
Familie de elefanţi
Familie de elefanţi (Facebook)

14 elefanţi au fost otrăviţi cu cianură de către braconieri în parcul naţional din Zimbabwe. Autoritatea Naţională pentru Administrarea Parcurilor şi Vieţii Sălbatice (ANAPVS) din această ţară a declarat marţi că incidentele fatale au avut loc în 3 locaţii diferite în ultimele două săptămâni, conform AFP.

Trei dintre elefanţi au fost ucişi în Parcul Naţional Matusadona, în partea de nord a ţării, iar ceilalţi 11 în două locaţii separate: Parcul Naţional Hwange din vestul Zimbabwe şi în rezervaţia Deka, adiacentă parcului.

Conform purtătoarei de cuvânt a ANAPVS, Caroline Washaya-Moyo, probele renale şi hepatice prelevate de la carcasele elefanţilor au dezvăluit că toate cele 14 animale au fost ucise cu cianură.

Clement Munoriarwa, comandantul poliţiei provinciei Mashonaland West, a declarat că până acum nu au fost făcute arestări.

“Am depistat mai multe activităţi de braconaj în provincie, şi numărul lor creşte în fiecare zi... În unele cazuri se folosesc arme de foc şi, bineînţeles, avem cazuri în care bănuim că a fost utilizată cianura”, a declarat Munoriarwa marţi la televiziunea de stat.

În Hwange trăiesc aproximativ 53.000 de elefanţi, dublul capacităţii parcului.

În 2013, în jur de 300 de elefanţi au fost ucişi cu cianură în Hwange. Braconierii ucid elefanţi pe întregul continent african pentru colţii lor de fildeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură