Fotbal: Dinamo - Gaz Metan Mediaş 1-0, prima manşă din cadrul semifinalelor Cupei României-Timişoreana

Epoch Times România
30.03.2012

Dinamo Bucureşti a învins pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în Şoseaua Ştefan cel Mare, în prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana la fotbal.

Singurul gol al partidei a fost marcat pe final, când Laurenţiu Rus (88) a înscris la o ieşire neinspirată a portarului Buchta. Rus intrase pe teren în min. 67.

Dinamo a câştigat cu şansă, după un meci în care a jucat mai mult de jumătate din timp în 10 oameni şi a fost dominată de Gaz Metan.

Prima ocazie a partidei a fost ratată de Marius Niculae (7), dar Buchta a reţinut lovitura sa de cap. Brazilianul Michel Platini a avut şi el o şansă bună (35), încă goalkeeper-ul ceh a fost la post.

Dinamo a rămas în 10 oameni, după ce Moţi a fost eliminat în min. 39, pentru fault în postură de ultima apărător la brazilianul Vitinho. Echipa lui Ciobotariu a acuzat şocul şi Gaz Metan a ratat deschiderea scorului în min. 41, când iordanianul Bawab a trimis în bară.

Medieşenii au controlat repriza secundă şi au ratat în min. 60 prin Tahar, singur cu Bălgrădean. Marius Niculae a avut şi el şansa de a marca, la una dintre puţinele acţiuni ofensive ale gazdelor, însă Buchta a scos cu un reflex (67). Gaz Metan a mai avut o ocazie bună, dar mingea trimisă de Bawab a fost respinsă de Bălgrădean.

Dinamo a câştigat toate cele trei confruntări cu Gaz Metan Mediaş, 5-0 în deplasare şi 2-0 în Şoseaua Ştefan cel Mare în Liga I şi 1-0 în Cupă. Medieşenii veneau după patru meciuri fără înfrângere, precedentul eşec fiind cel cu Dinamo din campionat. Dinamo avea şi ea patru meciuri fără victorie, ultimul succes fiind cel cu medieşenii.

Returul va avea loc pe 12 aprilie, la Mediaş.

Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 1-0 (0-0)

A marcat: Laurenţiu Rus (88).

Bucureşti, stadion "Dinamo": 5.000 spectatori

Cupa României-Timişoreana, semifinale - tur

Au evoluat echipele:

Dinamo: Bălgrădean - Luchin, Dragoş Grigore, Moţi, Pulhac - C. Matei, D. Kone, Tameş (L. Rus, 67), Căt. Munteanu - Michel Platini (Dănciulescu, 53), M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Gaz Metan: Buchta - Frăsinescu, Florin Lazăr, Z. Markovic (Muth, 46), Vukadinovic - Issa Ba, Todea - Bawab, Nicandro (Dudiţă, 57), Tahar (R. Avram, 73) - Vitinho. Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitru: Radu Petrescu; arbitri asistenţi: Adrian Ghinguleac, Vasile Marinescu (toţi din Bucureşti).

Cartonaşe galbene: D. Grigore (59), Bawab (73).

Cartonaş roşu: Moţi (39).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor