Fotbal: Ajax Amsterdam l-a împrumutat pe spaniolul Cuenca de la FC Barcelona

Isaac Cuenca. (David Ramos / Getty Images)
Epoch Times România
01.02.2013

Ajax Amsterdam, adversara echipei Steaua Bucureşti în Europa League, a reuşit să obţină împrumutul extremei spaniole Isaac Cuenca de la formaţia FC Barcelona, joi, în ultima zi de transferuri din fotbalul internaţional.

În vârstă de 21 ani, Cuenca a fost adus la prima echipă a Barcelonei de fostul antrenor Pep Guardiola, în sezonul trecut, în finalul căruia a suferit o accidentare la genunchi, fiind nevoit să se opereze. El a revenit recent pe gazon, iar acum a fost cedat "lăncierilor" până la finalul actualei campanii.

"Cuenca este o întărire binevenită, în condiţiile în care suntem angrenaţi în continuare în trei competiţii, iar jucătorii noştri de bandă nu sunt mereu constanţi", a declarat antrenorul lui Ajax, Frank de Boer, după victoria cu 4-0 înregistrată de "lăncieri" în faţa formaţiei Vitesse Arnhem, joi seara, în sferturile de finală ale Cupei Olandei.

FC Barcelona a confirmat transferul pe site-ul său oficial, precizând că însă că Ajax nu beneficiază de opţiunea de a-l achiziţiona definitiv pe Cuenca la finalul sezonului.

Produs al academiei clubului catalan, Isaac Cuenca a primit pe 21 ianuarie acordul staff-ului medical al Barcelonei pentru a revenit pe gazon, însă nu a disputat niciun meci până în prezent. În sezonul trecut, el a marcat 4 goluri în 30 de partide disputate.

Pe de altă parte Ajax Amsterdam l-a împrumutat pe mijlocaşul camerunez Eyong Enoh formaţiei engleze Fulham până la finalul sezonului. În vârstă de 26 ani, Enoh a jucat la Ajax începând din 2008, disputând până în prezent 130 de meciuri pentru gruparea din Amsterdam. La Fulham, internaţionalul camerunez va lua sub comanda lui Martin Jol, care i-a antrenat pe "lăncieri" în sezonul 2009/2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor