Fostul ministru Darius Vâlcov merge în arest

Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)
Loredana Diacu
02.04.2015

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, va ajunge după gratii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea acestuia pentru pentru 23 de zile, relatează Hotnews.

Curtea Supremă a admis o contestaţie a DNA, după ce anterior un alt complet hotărâse, pe 26 martie, ca fostul ministru acuzat de luare de mită pe vremea când a fost primar al Slatinei, să stea în arest la domiciliu.

Vâlcov a efectuat deja 7 zile din măsura preventivă de arest, la domiciliu, această perioadă fiindu-i scăzută din cele 30 de zile de arest preventiv.

Fostul ministru urmează să fie dus în arestul Poliţiei Capitalei, unde va fi "coleg" cu Radu Mazăre, a cărui arestare preventivă a fost de asemenea dispusă astăzi, de ÎCCJ.

Reamintim ca Darius Vâlcov va fi trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

Vâlcov mai este suspectat în acelaşi dosar că ar fi folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme deţinute de acesta, dar administrate prin interpuşi.

Mai multe despre dosarul lui Vâlcov puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor