Foşti angajaţi MAI protestează la Guvern: "Vom da statul în judecată!" (Video)

Protest al foştilor angajaţi MAI disponibilizaţi în 2011, 18 mai 2015.
Protest al foştilor angajaţi MAI disponibilizaţi în 2011, 18 mai 2015. (Eugen Horoiu)
Se încarcă player-ul...

Un grup de foşti angajaţi MAI, disponibilizaţi în 2011, au protestat marţi în faţa Guvernului, cerând reîncadrarea în activitate şi repararea prejudiciului creat prin concedierea abuzivă, fără compensaţii şi măsuri de protecţie socială.

"Au fost disponibilizaţi oameni care au respectat legea, au aplicat-o, au deranjat şefii, au deranjat ministerul şi atunci au găsit o modalitate de a elimina acele cadre care cunoşteau prea multe despre dumnealor.", a declarat Cristian Negruţ, lider onorific al foştilor angajaţi MAI disponibilizaţi în 2011.

De asemenea, reprezentanţii protestatarilor au depus la Guvern o petiţie, în atenţia premierului Victor Ponta, solicitându-i implicarea, în vederea rezolvării acestei probleme, care trenează de mai bine de patru ani. În cazul în care protestul şi petiţia lor vor rămâne fără răspuns, foştii jandarmi, poliţişti, pompieri etc. concediaţi în 2011 anunţă că, dacă şi demersul de marţi va rămâne neauzit de autorităţi, vor acţiona Ministerul de Interne în instanţă.

"Practic, în acest moment mai facem un ultim demers pe calea dialogului cu Guvernul. Le-am depus această petiţie în speranţa că vor dori punerea în aplicare a legii în vigoare, care le dă dreptul foştilor angajaţi MAI să fie rechemaţi în activitate, urmând ca dacă răspunsul este negativ să începem o serie de procese în justiţie pentru reîncadrarea acestora şi recâştigarea drepturilor pierdute în acest timp în care oamenii au rămas pe drumuri, cu rate la bancă, datorii. Abuzul este deosebit de grav şi orice altă categorie socială poate păţi acelaşi lucru în virtutea acestui precedent creat de Ministerul de Interne", a declarat pentru Epoch Times preşedintele Asociaţiei România Fără Ei, George Epurescu, care-i asistă pe foştii angajaţi MAI în demersurile lor.

Solicitările foştilor angajaţi MAI sunt următoarele:

- Rechemarea în activitate a cadrelor abuziv disponibilizate în 2011;

- Repararea prejudiciului creat prin concedierea abuzivă, fără compensaţii şi măsuri de protecţie socială;

- Anchetarea vinovaţilor pentru aplicarea rigorilor legii;

- Anchetarea persoanelor constituite în grup infracţional la nivelul MAI, conform plângerilor şi sesizărilor depuse, împreună cu materialul probator, de care Asociaţie, în ultimele două luni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne