Fost şef de la Romsilva condamnat definitiv, scăpat basma curată de decizia CCR privind abuzul în serviciu

Magistraţii au anulat condamnarea definitivă dată în 2013 în cazul unui fost şef al Romsilva pe motiv că acuzaţiile au fost dezincriminate de Curtea Constituţională în 2016.
Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Infracţiunile într-unul dintre cele mai mediatizate dosare de corupţie privind modul în care Romsilva a achiziţionat un tanc rusesc vechi, vopsit în roz, la un preţ de 1.744 de ori mai mare, au fost dezincriminate, potrivit Tribunalului Bucureşti, relatează Adevărul.

Fostul preşedinte Romsilva, fostul deputat Ion Dumitru, a scăpat de condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz, primită în 2013, la Curtea Supremă de Justiţie. Era vorba de cazul "Romsilva II" privind achiziţionarea frauduloasă a unui tanc rusesc, transformat în buldozer cu macara.

Totul s-a făcut în baza deciziei Curţii Constituţionale date în iunie 2016, potrivit căreia doar încălcarea legii sau a ordonanţelor de urgenţă este infracţiune.

Fostul parlamentar PSD a făcut o contestaţie la executare, invocând decizia CCR, iar Tribunalul Bucureşti a stabilit că infracţiunile au fost dezincriminate. Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Magistraţii de la CAB aşteaptă o decizie a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Curtea Supremă pentru a da sentinţa finală.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.