Un nou episod violent în politică. Numărul doi din PSD, acuzat că l-a bătut pe un liberal

Nici nu s-au calmat bine discuţiile din spaţiul public declanşate de ieşirea violentă a lui Mirel Palada, că a şi apărut un nou incident similar. De data aceasta, în lumina reflectoarelor se află Nicolae Bădălău, numărul doi din PSD, care s-a ales şi cu dosar penal în urma unei presupuse altercaţii.
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

UPDATE. "Singurul argument al PSD este agresivitatea. Cerem excluderea lui Nicolae Bădălău din partid", au reacţionat liberalii la scurt timp după incident.

"Observăm că în PSD agresivitatea a devenit o obişnuinţă, un modus operandi. Cerem actualului partid de guvernământ sancţionarea lui Nicolae Bădălău, preşedinte executiv al PSD, chiar excluderea acestuia din partid. Este de neacceptat ca un lider marcant al unui partid politic să agreseze fizic o altă persoană. Autorităţile au confirmat că Nicolae Bădălău l-a agresat pe colegul nostru Marin Anton, reprezentantul PSD fiind acum cercetat penal pentru lovire", a transmis PNL. (Mai mult detalii aici)

* * *

UPDATE. În replică, preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, pretinde că, de fapt, a fost vorba doar despre un schimb de replici între el şi liberalul Marin Anton, nicidecum de o altercaţie fizică.

"Mă aflam la nuntă la un restaurant din Comana şi acolo, pe terasă, e o terasă mare, l-am văzut pe Marin Anton. Am trecut pe lângă el şi recunosc că am avut un schimb de replici mai dur, dar de la asta şi până la acuzaţii de lovire e cale lungă, nu l-am atins nici măcar cu un deget. Discuţiile în contradictoriu nu au fost pe teme politice, erau discuţii de familie şi martori sunt toţi invitaţii că nu s-a ajuns la lovire.

Acolo erau aproape şapte sute de invitaţi care pot confirma că nu l-am lovit pe Marin Anton. Caută să creeze scandal, acum văd la televiziuni că PNL îmi cere demisia. Eu stau pe presă bătăuş? E prea mult, nu am lovit niciodată pe nimeni şi ziariştii care mă cunosc de 25 de ani pot confirma acest lucru, nici măcar atunci când s-au scris fel de fel de articole despre mine nu am ripostat, nu am făcut observaţie cuiva, nici măcar nu am ridicat tonul!", a declarat Niculae Bădălău pentru Agerpres.

* * *

Unul dintre apropiaţii liderului PSD Liviu Dragnea, Niculae Bădălău, preşedintele executiv al partidului care aspiră la şefia Curţii de Conturi, se află în centrul unui nou scandal "monstru" după ce l-ar fi bătut pe un coleg de-al său din opoziţie.

Potrivit Realitatea TV, senatorul Nicolae Bădălău l-a lovit cu pumnul pe liberalul Marin Anton, sâmbătă seara, la o nuntă unde au fost invitaţi ambii politicieni, pe fondul unor discuţii în contradictoriu.

"Am venit la nuntă, am plătit acolo, la scurt timp după ce a ajuns Bădălău, fără niciun fel de problemă, m-a agresat, m-a agresat verbal, m-a înjurat şi a culminat venind la mine şi lovindu-mă cu pumnul în faţă. Noi suntem adversari politici, dar de aici până la o asemenea escaladare a limbajului şi a violenţei e distanţă mare. Asta e situaţia, nu am explicaţii pentru gestul pe care l-a făcut", a declarat Marin Anton.

"Nu ştiu de la ce a pornit, nu ştiu ce a avut cu mine. Eu nu am zis nimic. Totul a durat trei minute. Eram la nuntă, s-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuţa mea, m-a ameninţat şi a culminat venind la noi şi mi-a dat un pumn, aşa, un pod de palmă în gură. M-a înjurat, a vorbit multe şi nevrute... Nu ştiu dacă era beat sau nu, pentru că eu abia ajunsesem la nuntă şi nu apucasem să beau nicio gură de apă", a mai precizat liberalul pentru Mediafax.

Ulterior, reprezentantul PNL a depus o plângere la poliţie împotriva pesedistului şi a mers la IML să-şi scoată certificat medico-legal. Oamenii legi au început deja ancheta, dosarul urmând să fie preluat de Parchetul General.

Întrebat cum de s-a ajuns la o astfel de situaţie, Marin Anton a replicat: "presupus că supararea (lui Bădălău -n.r.) este că l-am criticat, că am spus câteva adevăruri despre matrapazlâcurile pe care le face în Giurgiu".

Incidentul are loc la doar câteva zile de când sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni TV, tot după un schimb de replici în contradictoriu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne