Mihai Goţiu: Bădălău ne-a ameninţat cu bătaia, pe mine şi pe Nicuşor Dan, chiar în Parlament

Acuzat că l-a bătut la o nuntă pe un coleg de-al său din opoziţie, preşedintele executiv al PSD Nicolae Bădălău nu este la prima sa ieşire violentă, a atras atenţia senatorul Mihai Goţiu, care susţine că atât el, cât şi fondatorul USR Nicuşor Dan, au fost ameninţaţi cu bătaia de pesedist.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu, de la USR, a reacţionat la scurt timp după ce presa a relatat că numărul doi din PSD, Nicolae Bădălău, l-ar fi bătut pe liberalul Marin Anton, sâmbătă seara, la o nuntă unde au fost invitaţi ambii politicieni, pe fondul unor discuţii în contradictoriu.

"Oameni buni, intimidarea fizică şi verbală e marcă înregistrată PSD. Senatorul PSD Nicolae Bădălău, cel acuzat acum de violenţe la Giurgiu, ne-a ameninţat cu bătaia, pe mine şi pe Nicuşor Dan, în februarie, chiar în Parlament! Am aflat că senatorul PSD de Giurgiu şi vice-preşedinte al Senatului României Niculae Bădălău l-ar fi lovit, la o nuntă, pe liberalul Marin Anton. Precizez că nu sunt un fan al lui Marin Anton, a cărui implicare în susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Mediului am criticat-o în numeroase rânduri. Cine e curios să caute un pic pe net, găseşte informaţii numeroase despre antecedentele dintre cei doi politicieni, care au cunoscut diferite etape, de "iubire şi ură". Acest lucru nu justifică absolut deloc violenţa", a declarat Goţiu.

În opinia senatorului USR, singurul răspuns la violenţa de orice fel este justiţia, iar, în cazul politicienilor, justiţia poate fi dublată de sancţiunea publică, la vot.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat la Giurgiu, dar mi-am amintit primul episod de ameninţare pe care l-am trăit în Parlamentul României. S-a întâmplat în Biroul Permanent Reunit de pe 1 februarie, în contextul protestelor din Piaţa Victoriei. Am relatat atunci, aici, pe Facebook, cum după ce l-a numit pe Nicuşor Dan "dobitocul ăla căruia îi dă una", Niculae Bădălău m-a făcut "golan"... Atunci am evitat repriza de "parte în parte" la mustaţă. A venit apoi momentul în care alt "greu" al PSD, Şerban Nicolae, m-a atacat verbal suburban în Biroul Permanent al Senatului, iar Călin Popescu Tăriceanu, în loc să-l cheme la ordine pe Şerban Nicolae, mi-a tăiat mie microfonul. Sesizarea pe care am depus-o la Comisia Juridică a Senatului continuă să rămână fără răspuns de luni bune", a precizat Goţiu.

Vicepreşedintele Senatului se întreabă, retoric, cum să nu treacă PSD la "argumentul" pumnului în gură într-un studio de televiziune ori la o nuntă, dacă asemenea comportamente sunt tolerate şi lăsate nesancţionate chiar în Parlamentul României?

"Şi ne mirăm apoi că violenţa se transmite în societate? Asta pentru a se înţelege de ce voi merge până la capăt cu plângerea penală împotriva lui Mirel Palada şi de ce nu e posibilă vreo "împăcare a părţilor" [detalii aici despre incident - n.r.]. De asemenea, mă voi consulta cu avocaţii pentru a vedea ce daune voi solicita în civil, cu precizarea că banii îi voi dona unei asociaţii care luptă împotriva violenţei", a conchis Goţiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne