Forţele pro-Rusia din estul Ucrainei au doborât un avion militar ucrainean

Forţele pro-Rusia din Doneţk cărând un lansator de rachete. Ucraina.
Forţele pro-Rusia din Doneţk cărând un lansator de rachete. Ucraina. (youtube.)
P. P.
07.06.2014

Forţele pro-Rusia din oraşul Slaviansk au doborât, vineri, un avion militar cu ajutoare umanitare ce aparţinea armatei ucrainene, omorând întregul echipaj, a notat Reuters.

Odată cu atacul antiaerian, un soldat ucrainean a fost ucis, şi alţi doi răniţi în urma unui schimb de focuri cu forţele proruse, mobilizate în curtea unei biserici afiliate patriarhatului ortodox de la Moscova din oraşul Slaviansk.

Vladislav Selezniov, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a afirmat că avionul de tip An-26 a fost lovit de către rachetele antiaeriene ale forţelor proruse, explodând.

"Astăzi, un avion de tip An-26 al Forţelor Aeriene ucrainene a fost atins de proiectile şi a explodat", a declarat Selezniov.

Forţele separatiste, înconjurate în Slaviansk de forţele guvernamentale ucrainene, au susţinut că avionul se afla într-o misiune de recunoaştere.

A fost doborât ”un avion de spionaj care survola centrul oraşului”, a afirmat unul din membrii forţelor secesioniste.

Odată cu alegerea noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, care ar trebui să fie numit oficial în funcţie pe 7 iunie, conflictele din ultimele două luni din estul Ucrainei s-au amplificat semnificativ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor