FMI: Economia globală este mai slabă decât s-a prevăzut cu şase luni în urmă

Directorul FMI Christine Lagarde
Directorul FMI Christine Lagarde (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

Redresarea economică este mai slabă decât a prevăzut Fondul Monetar Internaţional cu şase luni în urmă iar economia globală ar putea fi blocată într-o fază de creştere lentă mai mult timp, a declarat joi Directorul de Management al FMI Christine Lagarde.

Lagarde, în remarcile pregătite pentru un eveniment din Washington, a declarat că FMI va reduce perspectiva de creştere potenţială. Acesta a adăugat că numai o ridicare modestă în creşterea globală poate fi aşteptată în 2015.

”Da, există o creştere dar aşa cum ştim toţi – şi cum putem simţi – nivelul creşterii şi al slujbelor pur şi simplu nu este destul de bun”, a declarat Lagarde, potrivit afirmaţiilor pregătite la Universitatea Georgetown din Washington. ”Există unii nori serioşi la orizont”.

Lagarde, fost ministru francez de finanţe, a avertizat că este posibil ca excesele financiare să înceapă să se acumuleze în sistem. Aceasta a citat de asemenea riscurile economice provocate de situaţiile din Ucraina, Orientul Mijlociu şi Africa de Vest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie