Flashmob la Preşedinţie: Tinerii PAS i-au transmis lui Dodon ordinul „Gloria lenii”

Flash-mob PAS la Preşedinţie
Flash-mob PAS la Preşedinţie (unpaspentru.md)

Tinerii PAS au organizat vineri, 16 octombrie, un flashmob la Preşedinţie unde au cerut locuri de muncă acasă. Potrivit organizaţiei de tineret PAS, în ultimii 4 ani, peste 150 de mii de tineri au plecat din Republica Moldova, iar vinovat de aceasta se face preşedintele Igor Dodon, care nu s-a preocupat de bunăstarea cetăţenilor. Drept urmare, tinerii i-au transmis lui Dodon ordinul „Gloria lenii”.

„În Republica Moldova, în ultimii 4 ani au plecat peste 150 de mii de tineri, au plecat mii de medici din sistem, au plecat sute de profesori din sistem, mii de muncitori nu au primit niciun suport pentru şomajul forţat. Pe de altă parte, avem un preşedinte care de 4 ani nu a făcut nimic pentru locuri de muncă decente, nu a făcut nimic decât vacanţe luxoase, decât populism ieftin. Acest lucru demonstrează că Igor Dodon a fost un preşedinte leneş, un preşedinte care nu s-a preocupat de bunăstarea propriului popor”, a declarat preşedintele PAS Youth, Adrian Băluţel în timpul evenimentului.

Totodată, a punctat Adrian Băluţel, întrucât lui Dodon îi plac ordinele fastuoase şi chestiile pompoase, tinerii PAS au decis să-l decoreze, din partea cetăţenilor, cu un ordin pe care îl merită şi anume ordinul „Gloria lenii” pe care l-au transmis Preşedinţiei. Mai mult decât atât, o parte dintre tineri au venit la manifestaţie şi cu pancarte pe care erau scrise domeniile din care pleacă muncitorii, lucru la care ar fi contribuit, potrivit organizatorilor, tot Dodon.

La eveniment a participat şi deputatul PAS, Radu Marian, care a anunţat câteva statistici îngrijorătoare: 1/3 din întreprinderi riscă să falimenteze, doar din datele oficiale circa 30.000 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, oamenii nu-şi pot plăti ratele la credite.

„Guvernul Dodon-Chicu a fost mai mult pe la nunţi, prin vacanţe de lux, prin sanatorii. În pandemie s-a văzut că în ţările în care politicienii sunt corecţi şi lucrează pentru oameni, companiile s-au descurcat mult mai bine, fiecare afacere şi fiecare familie au primit ajutor.

Noi, cei de la PAS, am venit încă din luna aprilie cu un program anticriză în domeniul economic, în care am propus: plata salariilor în proporţie de 75% a angajaţilor disponibilizaţi temporar timp de 3 luni, mărirea fondului de garantare a creditelor până la 2 miliarde de lei, amânarea ratelor la credit şi a plăţilor aferente pentru cei care şi-au pierdut veniturile în această perioadă”, a punctat Radu Marian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe