Propaganda şi dezinformarea Kremlinului. Dorin Chirtoacă: Declaraţiile sfidătoare ale lui Lavrov - amestec în afacerile interne ale R. Moldova

Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (facebook.com / Dorin Chirtoacă)

În cadrul unui interviu pentru presa din Rusia, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat, miercuri, că Statele Unite ale Americii încearcă să subjuge pe toată lumea dorind să creeze şi în Republica Moldova un „nou abces” în spaţiul postsovietic.

În context, candidatul Blocului Electoral Unirea la alegerile prezidenţiale din R. Moldova, Dorin Chirtoacă, a catalogat declaraţiile lui Serghei Lavrov ca fiind jignitoare dar şi o „implicare în treburile interne ale unui stat independent, în toiul campaniei electorale”.

“Puroiul” nu-l provoacă SUA, ci a venit de la Moscova. R. Moldova nu este un furuncul, nu este o bubă plină cu puroi, după cum spune Serghei Lavrov.

“'Puroiul' a venit în Basarabia călare pe tancuri, în 1940, prin ocupaţia sovietică, iar în prezent, se doreşte a fi amestecat cu 'Noviciok' şi cu fraudarea alegerilor, lucruri de care nu avem nevoie şi pe care nu le acceptăm. În aceste alegeri însă, buboiul este Dodon”, a adăugat acesta.

Astfel, preşedintele PL a solicitat o reacţie oficială din partea MAEIE de la Chişinău cerând convocarea ambasadorului rus pentru a i se înmâna o notă de protest faţă de afirmaţiile „sfidătoare şi iresponsabile”, făcute de şeful diplomaţiei ruse.

Totodată, fostul primar al Chişinăului s-a declarat nemulţumit că autorităţile statului sau candidaţii la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie până în prezent nu au reacţionat la afirmaţiile lui Lavrov.