Firea: "Fratele lui Nicuşor Dan îmi trimite mesaje de ameninţare, că o voi păţi"

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Învitată marţi seara la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, Gabriela Firea a susţinut că a fost ameninţată de controversatul afacerist Mihai Mitrache, personaj al cărui nume apare în înregistrarea difuzată de Dana Budeanu pentru a acredita ideea că Dan a ajutat un interlop.

"Dăm la o parte trecutul şi prezentul domnului Mitrache, dar faptul că a construit ilegal în parc, pe spaţiul verde spune totul. Dăm la o parte traficul de droguri, traficul de persoane, lăsăm cine este domnia sa şi care îmi transmite şi mie acum mesaje de ameninţare, pentru că asta s-a întâmplat azi. Fratele domnului Nicuşor Dan îmi transmite mie mesaje de ameninţare, că o să se ocupe el de mine, de familia mea."

"Mi-au transmis prin tot felul de interpuşi, "Câinele", domnul "Câine" cum îi spuneţi şi dvs., mi-au transmis că să am grijă că o voi păţi pentru că s-a transmis către presă această înregistrare, cu domnul Dan care face trafic de influenţă la Sectorul 4 şi că voi avea de suferit. Nu este normal să se ajungă la aşa ceva.", a declarat Gabriela Firea.

Întrebată de Gâdea cum a primit mesajele de ameninţare, Gabriela Firea a răspuns: "Mesaje directe, mesaje - Ai grijă că domnul Mitrache are ac de cojocul tău".

"Voi avea grijă ca în dezbaterea la care tot consideră domnul Dan că nu am curaj să vin, o să-i demonstrez că nu am de ce să mă tem şi la dezbaterile de săptămâna viitoare, o să aduc tot ceea ce este necesar şi în susţinerea acestor afirmaţii.", a mai susţinut Gabriela Firea.

Totodată, Firea l-a atacat şi pe Nicuşor Dan: "Cred că sunt lucruri care au scăpat de sub control, au ajuns mult prea departe. În loc de o recunoaştere a situaţiei în care a intrat, a accentuat că este bine ce a făcut, apărând o ilegalitate şi apărând un interlop şi mai mult decât atât, prin persoane astăzi mi s-au transmis ameninţări să nu mai discut despre acest subiect, să nu mai am postări pe Facebook, să nu mai am niciun fel de declaraţie că o să ocupe ei de mine".

Reamintim că Dana Budeanu - prietenă a Gabrielei Firea şi naşa de botez a fiicei Elenei Udrea - a făcut publică o înregistrare cu scopul compromiterii lui Nicuşor Dan. Mai exact, Budeanu a încercat să acrediteze ideea că înregistrarea respectivă - o convorbire între Dan şi fostul ziarist Cristian Zărescu, în prezent consilier al primarului PSD al Sectorului, 4 pe tema acţiunii de demolare a unei construcţii deţinute de un om de afaceri în Sectorul respectiv - este dovada că Nicuşor Dan intervine în favoarea unui interlop din Sectorul 4.

De partea sa, Nicuşor Dan a susţinut că înregistrarea este o manipulare pesedistă iar angajatul primarului Sectorului 4 încerca ”să forţeze o declaraţie compromiţătoare”. Candidatul USR PLUS a mai transmis că, fiind parte în proces, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul pe care o conducea a încercat să intermedieze întâlnirea dintre cele două părţi, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta.

De asemenea, Dan i-a transmis din nou Gabrielei Firea că o aşteaptă la o dezbatere în cadrul căreia este dispus să discute inclusiv acuzaţiile ce i se aduc în legătură cu situaţia din Sectorul 4. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

"La Asociaţia Salvaţi Bucureşti, dar şi la mine au venit mulţi oameni pe care i-am ajutat. Acest domn a venit la mine prezentând un abuz. Avocatul lui a venit la mine, m-a abordat şi mi-a spus că avem un caz de abuz al PS4. S-a şi dovedit în instanţa de judecată (…) În primul rând, avea autorizaţie de construcţie. Omul acesta avea o proprietate. Construcţia era proprietatea lui garantată de autorizaţia de construcţie emisă în de PS4. Ce a făcut Primăria Sectorului 4 e ca în comunism. Omul ăsta dacă se duce la CEDO, câştigă în secunda unu, pentru că a fost demolată nelegal (…) Conform legii este voie să costruieşti în parc în limita a 10% din suprafaţa parcului. (…) Omul va merge în instanţă naţională, în proces civil, şi dacă nu va primi despăgubiri va merge la CEDO, unde va primi despăgubiri, pentru că a fost demolată nelegal. (…) Cu persoanele care m-au acuzat că am primit bani, o să avem procese civile. Şi Asociaţia Salvaţi Bucureştiul nu a primit bani pentru acţiunile ei.", a declarat ulterior Nicuşor Dan, citat de G4Media, la B1 TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne