Fiica unui practicant Falun Gong vizitează Washington DC

Chung Ai spre D.C.
Chung Ai spre D.C. (Epoch Times Staff)
Chung Yuan & Tai Te-man
12.07.2012

TAOYUAN, Taiwan - Guvernul taiwanez a reuşit să iniţieze o acţiune reală pentru întoarcerea în ţară a cetăţeanului taiwanez, practicant Falun Gong, Chung Ting-pang, care a fost arestat de autorităţile chineze în timpul unei vizite în China.

În seara zilei de 11 iulie, fiica lui Chung, Chung Ai, împreună cu sora acestuia au plecat la Washington DC, unde vor vizita Departamentul de Stat al SUA, în speranţa că vor convinge Ambasada SUA din Beijing să le ajute în rezolvarea situaţiei lui Chung, potrivit Theresa Chu, avocat şi purtător de cuvânt al echipei legale ce lucrează la cazul lui Chung. "Facem apel la membrii comunităţii internaţionale să facă cele mai mari eforturi pentru a-l aduce pe Chung Ting-pang înapoi în Taiwan, cât mai curând posibil", a spus ea.

Chung Ai va vorbi şi la un miting organizat de practicanţii Falun Gong la Capitoliul SUA, pentru a protesta faţă de persecuţia regimului chinez împotriva Falun Gong. Ea va face apel la membrii Congresului şi la organizaţiile pentru drepturile omului.

Pe 10 iulie, congresmanul şi fondatorul Comitetului pentru Taiwan în cadrul Camerei Reprezentanţilor, Dana Rohrabacher, a redactat o scrisoare către preşedintele taiwanez, Ma Ying-jeou, îndemnându-l să "ia o atitudine puternică împotriva detenţiei domnului Chung şi împotriva tuturor persecuţiilor religioase şi politice din China continentală." El a criticat guvernul taiwanez pentru că au păstrat tăcerea cu privire la cazul lui Chung.

Chu este de acord cu Rohrabacher, menţionând că dacă administraţia Ma nu reuşeşte să sprijine aceste eforturi pentru salvarea lui Chung, atunci aceasta va păta reputaţia Taiwanului în materie de libertate şi drepturile omului.

Chung Ai, proaspătă absolventă a Universităţii Naţionale din Taiwan, a terminat aceeaşi facultate ca şi preşedintele Taiwanului. Ea şi-a exprimat dezamăgirea faţă de lipsa de răspuns a preşedintelui în cazul tatălui ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor