Anton Petrea, noul conducător principal de joc al formaţiei FCSB

Gruparea bucureşteană are un nou antrenor în persoana lui Anton Petrea, care-l va precede la cârma echipei pe Bogdan Vintilă. Acesta din urmă nu va părăsi însă gruparea din Ghencea, urmând să preia echipa a doua a clubului.
Anton Petrea, instalat oficial în funcţia de antrenor al FCSB.
Anton Petrea, instalat oficial în funcţia de antrenor al FCSB. (FCSB/facebook)

Anton Petrea este noul tehnician al formaţiei bucureştene FCSB, anunţul fiind făcut, miercuri, de latifundiarul Gigi Becali.

"Mâine voi fi la echipă (n.r. - la antrenament) ca să prezint noul antrenor, pe Toni Petrea şi pe preparatorul fizic Thomas Neubert. Mihai Pintilii va fi antrenor secund până va face şcoala (n.r. - va obţine licenţa PRO), ce să-i fac? Dacă avea acum licenţa, îl puneam pe Pintilii, nu mă feresc de nimeni. Dar dacă nu are licenţa, îl pun pe Petrea principal", a declarat Becali.

Proaspătul antrenor îl înlocuieşte la cârma echipei pe Bogdan Vintilă, care a activat în această funcţie aproape un an de zile (23 august 2019 şi 15 iulie 2020). Acesta din urmă nu va părăsi însă gruparea din Ghencea, el urmând să preia echipa a doua a clubului.

Din staff-ul lui Petrea vor face parte preparatorii fizici Thomas Neubert şi Horea Codorean, Ovidiu Petre (analist), respectiv Marius Popa (antrenor cu portarii).

În vârstă de 45 de ani, Anton Petrea a evoluat ca jucător la formaţiile Juventus Bucureşti, Venus Bucureşti, FC Rapid şi FC Snagov, iar după retragerea din activitate, în 2012, a devenit secund în staff-ul antrenorului Laurenţiu Reghecampf. Alături de acesta, el a lucrat la formaţiile FC Snagov, Concordia Chiajna, FCSB, Al Hilal, Litex Loveci, Al Wahda şi Al Wasl.

În perioadele în care a activat la FCSB din postura de antrenor secund al lui Laurenţiu Reghecampf, Anton Petrea a contribuit la câştigarea a doua titluri (2013 şi 2014), a Supercupei României (2013) şi a Cupei Ligii (2016), precum şi la performanţele din UEFA Europa League şi UEFA Champions League.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport