Federaţia Rusă foloseşte pentru exerciţiile militare bombe cu inscripţia „Spre Berlin!”


Soldaţi militari participă la parada organizată cu ocazia Zilei Independenţei Estoniei lângă punctul de frontiera cu Rusia din oraşul Narva, 24 februarie 2015.
Soldaţi militari participă la parada organizată cu ocazia Zilei Independenţei Estoniei lângă punctul de frontiera cu Rusia din oraşul Narva, 24 februarie 2015. (Captură Foto)

La antrenamentul forţelor militare aeriene ruseşti din regiunea Kaliningrad, începând cu luna august 2015, aviatorii au folosit pentru antrenamente bombe cu inscripţia „Spre Berlin!” şi „Pentru Stalin!”, anunţă ediţia germană Bild, citată de DW.com.

Potrivit publicaţiei exerciţiile militare se desfăşoară la doar 500 km de capitala Germaniei. În cadrul manevrelor menţionate, au fost organizate pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani bombardamente din avioane militare An-26.

Sloganurile „Spre Berlin!” şi „Pentru Stalin!”, au fost pe larg folosite în timpul războiului dus de Armata Roşie împotriva Germaniei.

Rusia condusă de Putin, potrivit mass mediei germane, citată de news.liga.net, timp de mai mulţi ani, a glorificat în continuu timpurile sovietice, trăgând paralele între lupta cu fascismul din perioada Celui de-al Doilea Război Mondial şi confruntarea din prezent cu lumea occidentală, pe fundalul războiului din Ucraina.

O astfel de inscripţie pe echipamentele militare, ar fi „mai mult”, decât un exces de entuziasm naţionalist.

„Inscripţiile de pe bombe „Spre Berlin!” şi „Pentru Stalin!” reprezintă mai mult decât o manifestare a nostalgiei, demonstrând tendinţele periculoase ale conducerii şi armatei ruseşti”, punctează revista.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe