Kerry: Este “foarte posibil” ca Rusia şi China să îmi citească emailurile

Secretarul de stat american John Kerry.
Secretarul de stat american John Kerry. (Captură Foto)

Secretarul de stat american John Kerry a declarat marţi în timpul unui interviu cu CBS că este “foarte posibil” ca Rusia şi China să îi citească emailurile.

În ultimele luni, guvernul american a raportat mai multe breşe de securitate şi atacuri cibernetice desfăşurate de hackeri din Rusia şi China.

Întrebat de CBS dacă consideră că oficialii chinezi şi ruşi îi citesc emailurile, Kerry a declarat: „Este foarte posibil”.

Kerry a declarat că SUA ia măsuri pentru a schimba această situaţie dar că înfruntă anumite obstacole.

Recent s-a dezvăluit că OPM (Office of Personnel Management) a fost hackuit de China şi că în cadrul acelui atac au fost accesate informaţiile personale a peste 22 milioane de angajaţi federali. Atacul asupra OPM a avut loc în iunie sau iulie 2014 şi a fost descoperit abia anul acesta, la începutul lunii iunie, susţine PC World.

În plus, hackerii chinezi au accesat emailurile private ale unor oficiali americani de rang înalt din sectorul securităţii naţionale şi al comerţului începând cu aprilie 2010, conform unui raport NBC News publicat în 10 august, care citează un oficial al securităţii americane şi un document secret.

Google a recunoscut în 2011 că a avut loc o intruziune în conturile private de Gmail ale unor oficiali americani, iar în cadrul şedinţei informative, NSA a clarificat faptul că au fost compromise de asemenea şi conturile de email ale altor furnizori de servicii de email.

Hackingul coincide cu perioada în care Hillary Clinton şi-a folosit contul privat de email în calitate de secretar de stat al SUA (2009-2013) pentru a desfăşura anumite afaceri de stat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe