Experimente bizare: Philip. Oamenii capabili să creeze o entitate paranormală?

Lumea spiritelor
Lumea spiritelor (Shutterstock)

Deşi s-a demonstrat capacitatea conştiinţei de a influenţa materia, şi aici putem aminti celebrul „Experiment al celor două fante” din fizica cuantică, un grup de cercetători canadieni a mers un pas mai departe.

Unul dintre cele mai bizare experimente a avut loc în Toronto, Canada.

În 1972, cercetătorii în domeniul para-psihologiei de la Societatea Toronto pentru Cercetare Psihică au decis să investigheze posibilitatea creării unei entităţi paranormale folosind doar puterea minţii. Efortul cercetătorilor a devenit cunoscut sub numele de „Experimentul Philip” şi a avut loc la Toronto, sub îndrumarea expertului de renume mondial pe fenomene poltergeist, dr. Arg Owen.

Bizar, membrii experimentului au vrut să vadă dacă prin concentrare intensă şi prelungită ar putea crea o fantomă. Primul pas al experimentului a fost realizarea unui istoric complet al entităţii lor, pe care ei au numit-o Philip Aylesford.

Timp de un an au vorbit despre acest individ fictiv între ei, inventându-i o poveste de viaţă tragică. Ei au explicat în detaliu viaţa acestuia, felul lui de a fi şi au vorbit despre cele câteva acţiuni care au dus la moartea sa tragică. Chiar i-au desenat şi un portret.

Pasul numărul doi a fost contactarea lui Philip. În septembrie 1972, grupul a început să simuleze atmosfera unei şedinţe clasice de spiritism. Au făcut semi-întuneric în cameră, s-au aşezat în jurul unei mese şi s-au înconjurat cu imagini cu tipul de castel în care şi-au imaginat că a locuit Philip, precum şi cu obiecte din acea perioadă de timp.

În câteva săptămâni, "Philip" a intrat în contact cu ei. Deşi acesta nu s-a manifestat într-o formă fizică vizibilă, a luat contact cu grupul printr-un scurt ciocănit în masa în jurul căreia erau strânşi cercetătorii. Philip a început să răspundă la întrebările care erau în concordanţă cu istoria lui fictivă, dar nu putea da nicio informaţie dincolo de ceea ce grupul a conceput.

Sesiunile de spiritism au continuat şi având loc o serie de fenomene ciudate. Philip era capabil să mişte masa dintr-o parte în alta. Cercetătorii au filmat rezultatele şi chiar când s-a încercat o demonstraţie în faţa unui public de 50 de persoane, masa a levitat din nou.

Experimentatorii nu au fost niciodată în măsură să răspundă la întrebările "cum" şi "de ce" din spatele manifestării lui Philip.

În timp ce unii ar putea trage concluzia că acest experiment dovedeşte că nu există fantome şi că astfel de fenomene sunt create de mintea noastră, alţii susţin că deşi Philip a fost complet fictiv, grupul de cercetători a intrat într-adevăr în contact cu lumea spiritelor şi o entitate a intrat în jocul lor dându-se drept Philip, producând fenomenele psihokinetice înregistrate.

Deşi experimentul pare o aiureală de la cap la coadă, a şocat opinia publică din Canada, fiind metiatizat puternic, pentru a găsi adevărul despre ce se întâmpla acolo de fapt.

Cât despre credibilitatea acestui experiment puteţi să vedeţi filmarea realizată în studiourile City Tv (una dintre cele mai respectate televiziuni) din Toronto pentru a vă face singuri o părere, aici .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură